Antalya turizm tarihinin en iyi 3 yılından biri... Pandemi öncesine döndük

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu aştı. Eylül sonunda alınan verilere bakıldığında Antalya turizm tarihinin en iyi 3 yılından birini yaşıyor.

04/10/2022 12:38
Antalya turizm tarihinin en iyi 3 yılından biri... Pandemi öncesine döndük

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında uygulanan ambargo ve engellere karşın bu turist sayısının bir başarı olduğuna değinen MBK Turizm Genel Müdürü Recep Yavuz, Antalyaekspes'te yer alan haberde, “Geçtiğimiz pandemi yıllarına göre gayet iyi bir sonuç var önümüzde ve an itibarıyla de 11 milyonun üstündeyiz. Bu durum 2018 yılını geçtiğimizi gösteriyor aynı zamanda da 2019’a da yaklaşmışız” şeklinde konuştu.

AVRUPA’DAN ANTALYA’YA TALEP YOĞUN

Antalya’ya Avrupa’dan gelen turist sayısında geçtiğimiz yıllara göre artış olduğuna dikkat çeken Recep Yavuz, Alman ve Rus turistlerin ağırlıklı olarak Antalya’yı tercih ettiğini söyledi. Yavuz, “Eylül ayına baktığımızda Almanya ve Rusya liderlikte adeta yarışıyor. Eylül’de yine Ruslar öne geçti. Ocak - Eylül döneminde de yaklaşık 3,5 milyon Rus Antalya’ya geldi. Bu tabii bizim alışık olduğumuz Rus kapasitesine göre düşük olmakla birlikte bu şartlarda yasakların, engellerin, ambargoların olduğu dönemde büyük başarı.

Çünkü bu kadar Rus dünya toplumunda hiçbir yere gitmemiştir. Gözden kaçmaması gereken bir başarı da şurada; öncelikle Alman turist sayısı veya Almanya’dan gelen turist sayısı yaklaşık olarak 2 milyon civarına ulaşmış durumda. Hiçbir zaman Antalya’ya bu kadar Alman turist gelmemişti. Artış sevindirici” dedi. Ayrıca İngiliz turist sayısında da artış olduğunu belirten Yavuz, “Başka şey de 1 milyona yaklaşık İngiliz turistin sayısı. Antalya turizmini sırtlayan bu yıl 4 ülke var; Almanya, İngiltere, Rusya ve Polonya ve 5 sırada da Hollanda yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

EN ÖNEMLİ KONU PERSONEL SIKINTISI

Yıl sonunda yakışık 13 milyon turistle sezonun kapanacağını da söyleyen Recep Yavuz, asıl önemli meselenin sezon sonunda boşta kalan turizm elemanları olduğuna dikkat çekti. Yavuz, “Bu durumda 11 milyonu geçtik 13 milyona yaklaşık bir rakamla yıl bitmiş olacak ama daha önemlisi bu şu anda yazdığım makalede de ele aldığım konu, yılın son çeyreğine girdik ve turizmin en sevilmeyen dönemi maalesef bu son çeyrektir.

Çünkü Ekim’den sonra işler biter, kapanmalar başlar ve ne zaman açılacağı soru işaretleri insanların önünde kocaman durur. Ne olacak, Nereye gidecek bu 1 milyona yakın personel? Esas önemli olan bu sezonun sonuna doğru kaybettiğimiz personeli pandemi de kaybettiğimiz personeli diri tutabilecek miyiz?

Yoksa yine bir hayal kırıklığı ile onlar gidecek ve biz seneye tekrar personel arayışına mı gireceğiz ki bu sıkıntı yaratacaktır çünkü 2023’ün daha iyi olacağını düşünüyoruz. O yıldan o zaman hakikatten ne otobüs sürecek şoför bulabiliriz ne transferi yapacak transfermen bulabiliriz ne servisi yapacak komi bulabiliriz yani burada şu anda en önemli konu budur” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.