Antalya Turizm Fuarı 7'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı
Türkiye İş Bankası ana sponsorluğu ve Kilit Hospitality Group ana partnerliği ile gerçekleşen Antalya Turizm Fuarı (ATF2025) 7'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bu yıl 22–24 Ekim 2025 tarihlerinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük turizm fuarı haline gelen ATF25, “Sürdürülebilir Misafirperverlik” temasıyla turizmin geleceğine yön verecek.
Fuarın açılış konuşmaları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı – KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz ve ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral tarafından gerçekleşti.
"Dünyanın turizm başkentinde yedincisi düzenlenen bu fuarda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Dünyanın turizm başkentinde yedincisi düzenlenen bu fuarda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu şehir ve bu sektör insanı gülümsetiyor. Elbette, turizm çok geniş kapsamlı bir sektör. Bu noktada Antalya’da ise çok büyük bir potansiyel ve gelecek görüyorum. 50 yıllık bir serüvenle bu günlere geldik. Sürdürebilir misafirperverlik diyoruz. Misafirimize ne sunuyoruz, deniz kum ve güneş. Artık yeni şeyler söylemeliyiz. Her yıl %5-10 büyüyerek nereye gidebiliriz?
Ürünlerimizi, katma değerimizi, misafirden alacağımız geliri artırarak çok daha iyi noktalarda olabiliriz. Tüm bunları 3 gün boyunca fuarda konuşup tartışacağız. Burası bölgesel değil, küresel bir turizm fuarı. Selçuk Bey’e böylesine değerli bir organizasyona imza attığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.
“100’e yakın ülkeden gelen turizm profesyonelleri ile 2025’in değerlendirmesi yapılacak"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı – KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “KKTC olarak, Antalya ve Antalya Turizm Fuarı’nda olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ekibe canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmeye Kıbrıs’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, “100’e yakın ülkeden gelen turizm profesyonelleri ile 2025’in değerlendirmesi yapılacak, 2026 sezonuna yönelik görüşmelerin gerçekleştirileceği bu fuarın hepimiz adına başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Turizm beklentisi, davranışı ve bilinci değişiyor. İnsanlar sadece dinlemek değil; yaşamak, hissetmek ve deneyimlemek istiyor. Bu bağlamda biz de yerel yönetim olarak üstümüze düşenin bilincindeyiz.
Her türlü imkânlarımızı Antalya ve Antalya turizmi için seferber ettik. Bizim için başarı sadece misafir sayısı değil, Antalyalıların mutluluğu. Gelişten turizm ile şehrimizi ve insanlarımızı korumak. Antalya’nın bu bilinçle turizmde elde ettiği bu başarı hepimizin iş birliği ile sağlanacak ve devam edecek. Her alanda birlikte hareket etmeli, sadece dünyanın değil, dünyanın en misafirperver turizm şehri yapmalıyız” dedi.
"Antalya Turizm Fuarı’nda TÜRSAB olarak yer almaktan gurur duyuyoruz"
TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, “Dünyanın dört bir yanından, farklı kültürlerinden milyarlarca insanın bir araya geldiği ve tatil yaparak yeni anılar yarattığı Antalya, Türkiye’nin çok özel bir destinasyonu. 7.sini gerçekleştirdiğimiz Antalya Turizm Fuarı’nda TÜRSAB olarak yer almaktan gurur duyuyoruz.
Bizim TÜRSAB olarak amacımızı bu ülkemiz turizmi 12 aya yaymak. Geçtiğimiz senelerde Eylül’de bittiği dediğimiz sezon, artık Kasım ayının ortasına kadar uzadı. Bu başarı hepimizin. Biz de TÜRSAB olarak turizm için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
"Bundan sonrası için turizmde yeni bir yol haritasına ihtiyaç var"
ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Selçuk Meral, turizm sektöründeki vizyonerliğini bu fuarla taçlandırdı. Antalya’mıza bu fuarı kazandırdığı için kendisini ve ekibini tüm ATSO adına kutluyorum. Bugün sektörde ulaştığımız başarı yadsınamaz. Fakat bundan sonrası için turizmde yeni bir yol haritasına ihtiyaç var.
Sanmayalım ki bu başarılar hep devam edecek, rakamlar hep yükselecek. Ne yazık ki durum böyle değil. Bir duraklama dönemine girdik. Eski cazibemizi artırmalı, stratejilerimizi farklı fikirlerle geliştirmeliyiz. Yeni fikirlere ihtiyacımız var. Her gün yaptığımız işlerin fayda sağlayacağı yanılgısından çıkmalıyız. Bunun endişe ile çalışmalarımızı genişletmeliyiz” ifadelerinde bulundu.
“Antalya, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı turizm merkezlerinden"
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Antalya, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı turizm merkezlerinden. Aynı zamanda 45 sektörü birebir destekleyen, 17.5 milyar dolar turizm gelir ile ekonomik anlamda ülkemizi besleyen lokomotif bir şehirdir. Bu önemli şehirde düzenlenen fakat tüm dünyanın dikkatini çeken Antalya Turizm Fuarı ise bizim gözbebeğimiz. Başta Selçuk Meral olmak üzere tüm ekibe ve ilk günden beri fuara katılım sağlayarak bu günlere ulaşmasında emeği geçen siz turizmcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
"Turizmcilerle direkt olarak iletişime geçecek yeni bir dijital platform kurduk"
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, “Biz İş Bankası olarak sizlerle beraber olmaktan son derece keyifliyiz. ‘Sürdürülebilir Misafirperverlik” mottosuyla yola çıkan ATF2025’te biz de turizm finansmanına dair her alanda ‘sürdürülebilirlik’ odaklı çözümlerle sizin yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Turizme sadece finansal kaynak sağlamak değil, her alanda destek verebilmek adına 2 hafta içerisinde hayata geçecek yeni bir dijital platform kurduk. Bu platformda siz diğer turizmcilerle direkt olarak iletişime geçerek yeni işbirlikleri kurabileceksiniz. Fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, fuarın verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
"Çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahibiz"
ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “Çok başarılı bir yedi yılın sonunda bugün burada uluslararası bir hüviyette buluşmamızı sağlayan, bunda katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkürle. Başından beri büyük biri inançla yola çıktık. Çünkü Türkiye ve Antalya turizme dair her şeye sahip. Çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahibiz. Bu yüzden diyoruz ki Antalya turizm fuarı Türkiye’dir. Bizimle olduğunuz için ve hep birlikte turizmi daha da ileriye taşıyacağımız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: