Antalya-Pamukkale helikopter seferleri başladı...

Zengin turistlerin Antalya-Pamukkale arasında 4 saat süren kara yolculuğunun yerine helikopteri tercih etmesi ile Denizli turizmi hız kazandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya-Pamukkale helikopter seferleri başladı...

Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen İstanbul-Çeşme arası hava taksi yolculuğunun ardından Antalya-Pamukkale arasında da helikopter yolculuğu hız kazandı. Zengin turistler, araçla 4 saat süren yolculuk yerine Antalya'dan 1 saatte Pamukkale'ye ulaşabilen helikopterileri seçiyor.

Beyaz cenneti ve antik kent Hierapolis'i gezen turistlerin, daha sonra aynı gün Antalya'da kaldıkları otellere döndüğü vurgulandı. İzmir-Çeşme arası yapılan hava taksi ulaşımıyla birlikte hız kazanan Antalya-Pamukkale helikopter yolculuğu da dikkat çekti. Geçmiş dönemlerde çok nadir olarak görülen Pamukkale'ye helikopterle ulaşımın son dönemde hız kazandığı ifade edilirken, bunu özellikle zengin Rus turistlerin tercih ettiği belirtildi.

Zengin turistlerin, araçla 4 saat süren yolculuk yerine Antalya'dan yaklaşık 1 saat içerisinde Pamukkale'nin kuzey kapısındaki piste inen helikopteri seçtiği kaydedildi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentin turizm pastasındaki payını artırmak için gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında küçümsenmeyecek çalışmalara imza attıklarını söyledi. Özellikle yurtdışında birçok turizm fuarına katılarak başta beyaz cennet Pamukkale olmak üzere Denizli'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttıklarını vurgulayan Vali Demir, beyaz cenneti kara veya hava yolu ile ziyaret eden turistlerin daha da artacağına inandığını kaydetti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.