Antalya, Ocak- Mart arasında rekor kırdı...

Antalya, kışın da rakipsiz, kışın da gözde. Antalya'ya kışın gelen yabancı turist sayısı 1 milyonu aştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, Ocak- Mart arasında rekor kırdı...

ITM Travel Genel Müdürü Recep Yavuz, geçen yıl Ocak-Mart ayları arasında Antalya'yı 595 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini, bu yılın aynı döneminde ise bu rakamın 671 bine ulaştığını söyledi. Yavuz, ''Ocak-Mart ayları arasında bu bir rekordur'' değerlendirmesinde bulundu.

Kışın en yüksek yabancı turist sayısına bu yıl ulaşıldığını vurgulayan Yavuz, Kasım-Mart aylarını kapsayan kış döneminde, Antalya'da 1 milyon yabancı turistin ağırlandığını bildirdi. Yavuz, ''Türkiye, kış turizmde en büyük sıçramayı bu yıl yaptı. Antalya'ya geçen yıl 10 milyon turist gelmişti. Bunun 1 milyonu kış aylarında geldiğine göre artık Antalya'da turizm 12 aya yayılmış oldu diyebiliriz'' dedi.

Bu kış Antalya'ya gelen Rus turist sayısının yüzde 176, Fransız turist sayısının yüzde 52, Norveçli turist sayısının yüzde 57, İranlı turist sayısı yüzde 110 arttığına dikkati çeken Yavuz, ''Alman turist sayısı ise yüzde 7 oranında azaldı. Alman turistler de geçen yıla oranla 23 bin kayıp yaşanırken, Rus turist sayısında 41 bin, Fransız turist sayısında 18 bin, Norveçli turist sayısında 10 bin, İranlı turist sayısında 23 bin artış kaydedildi'' diye konuştu.

Antalya'ya geçmiş yıllarda kış aylarında gelen turistlerin daha uzun kalmasına karşılık bu yıl kalış sürelerinin kısaldığını da ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

''Geçmiş yıllarda kış aylarında gelen turistler uzun süreli konaklıyordu, ancak bu turistler otelden çıkmayan, alış veriş yapmayan turistti. Bu yıl turist profili değişti. Bu kış gelen turistler, daha kısa süreli geldi, ama gelenlerin yüzde 100'e yakını otelden çıkan ve gezen turist oldu. Kış aylarında Antalya'ya tatile gelen turistlerin yüzde 95'i ören yerlerine gidiyor. ITM Travel olarak bu kış sadece biz 217 bin turist getirdik. Bu turistler Antalya'nın ören yerlerini gezmelerinin yanı sıra Kapadokya ve Ege'de kültür turlarına da katıldılar.''

Yavuz, 5 yıl önce kış döneminde Antalya'ya Rus turist gelmediğini belirterek, ''Artık Rus turist Türkiye'de kış turizmini tanıdı. Bu yıl kış aylarında gelen Rus turist sayısı 64 bin kişiye ulaştı. Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri de yeniden Antalya'yı keşfetti'' değerlendirmesinde bulundu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.