Antalya'nın turizmde hedefi turist başı 1000 Dolar gelir

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Antalya'nın 5 yıllık turizmdeki hedefinin 20 milyon turist, turist başı 1000 Dolar gelir olduğunu söyledi.

12/05/2022 22:26
Antalya'nın turizmde hedefi turist başı 1000 Dolar gelir

Antalya'nın gastronomi destinasyonu olması için gerekli stratejiler çalıştayı Antalya Akra Otelde turizmcilerin katılımıyla yapıldı. Çalıştayda, mederatörlüğünü Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık'In yaptığı "STK'ların turizm ve gastronomi sektörünün gelişimine katkıları ve önümüzdeki 5 yıl içerisindeki planları" konulu açık oturuma ETÜDE Başkanı Melih Şahinöz, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, AOSB Başkanı Ali Bahar, MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut ve TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Osman Ayık, Türkiye'nin turizmde hızlı koştuğunu ve belirli bir yere geldiğini, bu koşuya sabırlı bir şekilde devam etmemiz gerektiğini söyledi. Turizmdays'te yer alan habere göre Ayık, "Turizm gastronomi ile ön plana çıkabilir. Bu konuda yerel girişimler teşvik edilerek sistemin içine sokulmalı" dedi.

Turizmde en büyük dezavantajımız herkesin herşeyi bilmesi  

Ülkemizin turizmde en büyük dezavantajının herkesin herşeyi bilmesi olduğunu vurgulayan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, "Herkes işini doğru dürüst bildiği şekilde yapmalı. İklim seğişikliği konusu otelleri de ilgilendiriyor. Bu konuda çalışmalar başladı.  Kriterler otelleri de ilgilendiriyor. Aynı zamanda sıfır atık konusu da oteller için çok önemli" diye konuştu.

Antalya'nın hedefi turist başı 1000 Dolar gelir

Çalıştayda konuşan Dr. Erkan Yağcı, gastronomide de bir hedefin konulması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Antalya'nın 5 yıllık turizm hedefi nedir diye sorsanız ben 20 milyon turist ve turist başı 1000 Dolar gelir derim Bizim turizmdeki hedefimiz çok nettir. Gastronomininde aynı olmalı. Bu işin adını koymalı.

Biz de size destek olmak için oteller olarak elimizden geleni yapalım. Hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Yerel halkında kendi şehrinin restorantına gidip yemek yemesi lazım. Gastronomiye destekolmalı, şehriyle entegre olmalı. UNESCO'nun gastronomi şehri listesinde Türkiye'den Gaziantep, Afyon Karahisar ve Hatay yer almakta. Bu şehirlerin sayısı artırılmalı." Gasronomi alıştayında Cengiz Haydar Barut, Ali Bahar ve Melih Şahinöz'de gastronominin önemine vurgu yaptılar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.