Antalya'nın turist sayısı 10 bin kat arttı...

Antalya'yı ziyaret eden turist sayısında son 40 yılda 10 bin kat artış kaydedildi. Kenti 40 yıl önce yılda bin 100 turist ziyaret ederken, bu yıl 11 milyon turist bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'nın turist sayısı 10 bin kat arttı...

Tatil dendiğinde turizmin geliştiği ülkeler arasında akla gelen ilk yerlerden biri haline gelen Antalya'ya 1971 yılında gelen turist sayısı bin 100 kişi iken, bu yıl Antalya'ya gelecek turist sayısı hedefi 11 milyona yükseldi. Bu yılbaşından bugüne kadar Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94, İngiliz turist sayısı yüzde 55, Rus turist sayısı yüzde 30 artış gösterdi.

Bu yılın beş aylık döneminde Antalya'ya gelen Alman turist sayısı 811 bin 74'e, Rus turist sayısı da 632 bin 329 kişiye ulaştı. Antalya'yı tatil için keşfeden ülkelerden biri de Polonya oldu. Antalya'ya iki yıl önce sadece 5 bin 600 Polonyalı turist gelirken, bu yılın beş aylık döneminde gelen Polonyalı turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 94 artarak 48 bin 568 kişiye ulaştı.

203 ÜLKEDEN TURİST GELİYOR...

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, kente 203 ülkeden turist geldiğini belirterek, şunları söyledi:

''Antalya'ya yıl içinde dünyanın 203 ülkesinden turist geliyor. Bu yılın beş aylık döneminde 149 ülkeden turist geldi. Soloman adalarından, Sierra Leone'ye, Papua Yeni Gine'den Brezilya'ya kadar dünyanın dört bir yanından tatil amacıyla Antalya'ya geliyorlar. Bu kadar çok ülkeden turist gelmesinde Antalya'da düzenlenen uluslararası organizasyonların da etkisi büyüktür. Antalya güvenilir bir şehir. Hizmet ve fiyat kalitesi, otellerin güzel oluşu turisti çeken etkenlerdendir.

Bakanlığımız, Antalya Valiliği ve turizm sektörünün ortak tanıtımları artık meyvelerini vermeye başladı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, turizme çok büyük önem veriyor. Tanıtıma verdiği önemin yanında altyapı başta olmak üzere turizmi etkileyecek sorunların çözümüne büyük katkı sağlıyor. Dünya Antalya'yı tanıdıkça turist sayısı da artarak devam ediyor. Antalya her yıl, bir önceki yıla göre 1 milyon daha fazla turist çekiyor.''

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.