Antalya, Marmaris, Mersin ve İstanbul’da 'Denize sıfır' özelleştirme

Antalya, Marmaris, Mersin ve İstanbul’da özelleştirme kapsamında alınan 7 arazinin denize sıfır konumda olduğunu ortaya çıktı. Çeşme, Bodrum, Köyceğiz, Kemer, Manavgat gibi turizm bölgelerinin de yer aldığı 12 ilde TEDAŞ ve TEİAŞ'a ait olan ve özelleştirme kapsamına alınan 73 taşınmazından 7’sinin denize sıfır konumda olduğu görüldü.

24/01/2024 13:09
Antalya, Marmaris, Mersin ve İstanbul’da 'Denize sıfır' özelleştirme

Patronlar Dünyası, Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilen çoğu turizm merkezi olan arazilerin listesine ulaştı ve 7'sinin denize sıfır olduğunu tespit etti Antalya, Marmaris, Mersin ve İstanbul’da özelleştirme kapsamında alınan 7 arazinin denize sıfır konumda olduğunu ortaya çıktı. 

Çeşme, Bodrum, Köyceğiz, Kemer, Manavgat gibi turizm bölgelerinin de yer aldığı 12 ilde TEDAŞ ve TEİAŞ'a ait olan ve özelleştirme kapsamına alınan 73 taşınmazından 7’sinin denize sıfır konumda olduğu görüldü.

12 ilde TEDAŞ ve TEİAŞ'ın 73 taşınmazı özelleştirme kapsamına alındı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 

DENİZE SIFIR ARAZİLER

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla mülkiyeti Maliye Hazinesi Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) kayıtlı olan 12 ildeki 73 taşınmaz özelleştirme kapsamına alınmıştı. Antalya, Muğla Marmaris, Mersin ve İstanbul’da özelleştirme kapsamında alınan 7 arazi arazinin denize sıfır konumda olması dikkat çekti.

SON DERECE DEĞERLİ YERLERDE

Marmaris Selimiye’de özelleştirilecek 2 arazi ormanlık alanda ve denize sıfır konumda bulunuyor. Bodrum’da özelleştirilecek arazilerden 2’si ormanlık alanda, 2’si ise lüks villaların olduğu sitelerin arasında yer alıyor. Marmaris’in Osmaniye mahallesinde özelleştirme kapsamına alınan 2 parsel ise yerleşim alanlarının içinde ve denize sıfır konumda.

LÜKS VİLLALARIN SİTELERİN YANINDA

Bodrum’un Gökçebel mahallesinde özelleştirilecek arazilerden ormanlık alanda, Karakaya Mahallesindeki alanlar ise lüks villaların olduğu sitelerin arasında yer alıyor. İstanbul'daki arazi ise, Rumeli Feneri'nde bulunuyor.

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Edirne İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Mersin ve Muğla illerinde yer alıyor. Özelleştirme kararı kapsamındaki taşınmazların bazıları, İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, İzmir Çeşme, Muğla'da da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te, Antalya Kemer ve Manavgat ve Alanya'da, Ankara Yenimahalle'de bulunuyor.

Kararla özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların, 'satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.