Antalya kışı, spor turizmiyle kurtaracak...

Antalyalı turizmciler boş sezonda otelleri dolduracak spor turizmini tekrar masaya yatırdı. Sadece futbol ve golf değil eskrim gibi birçok spor turnuvası da şehre çekilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya kışı, spor turizmiyle kurtaracak...

Antalyalı turizmciler 25 Milyar Dolarlık turizm gelirinden spor turizminin aldığı yüzde 2.5'lik payı artırmaya odaklandı. Antalya'daki oteller ortalama bir turistten iki kat daha fazla gelir bırakan spor turizminin payının artırılması için çalışmalara başladı. 2013 hedeflerinde alternatif turizm çeşitleri arasında spor turizmi de büyük önem taşıyacak.

Her yıl dünyada düzenlenen 170 uluslararası spor organizasyonunun sadece 12'sinin Türkiye'ye çekilebildiğini gören Antalyalı otelciler turizmde boş sezonları spor turizmi ile dolduracak. Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, spor turizminde en büyük gelirin futbol ve golften geldiğine ancak sadece bu alanlara odaklanılmaması gerektiğine değindi.
 
Kavaloğlu, grup olarak Dünya Millenium Paintball Şampiyonası, Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonası, Avrupa Veteran Masa Tenisi Şampiyonaları, Balkan Eskrim Şampiyonaları, Avrupa Dünya Gençler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları gibi birçok uluslararası organizasyonu alıyoruz" diye konuştu.
 
Esas gelir izleyiciden...
 
Kavaloğlu, en yüksek geliri bırakan golf turizminde Türkiye'de yılda 450 bin oyun oynandığını ve sadece golfün sektörün gelirine katkısının 285 milyon dolar olduğunu söyledi. Kavaloğlu, "Sporcular ve takımlar dışında sportif etkinlikeri izlemek ve ve sportif bir programa katılmak için seyahat edenler de bu pazar için potansiyel oluşturuyor" dedi.
 
10 milyon hedefini Araplar tutturacak...
 
Turistik İşletmeciler ve Restoranlar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Arap turistlerin bu yıl da İstanbul turizmini kurtardığını söyledi. Bayındır, "İstanbul, yılsonunda 10 milyon turist rakamını yakalayacak. Şu anda 9.5 milyon kişiye ulaştık. Bunda Körfez ve Arap Yarımadası'ndan gelen turistlerin büyük katkısı oldu. Suriye ve İran'dan gelen turist sayısındaki düşüşe rağmen bu hedefi yakalacağız. O pazarlarda düşüş olmasaydı patlama yaşardık" diye konuştu. Bayındır, en çok harcamayı İranlılar'ın yaptığını da sözlerine ekledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.