Antalya Havalimanı’nda uçuş rekoru kırıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknopark girişimleriyle 25-26 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek ve 130 ülkeden 2 bine yakın yatırımcı ve temsilcinin katılacağı Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum-WBAF) Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresinin tanıtımı Nirvana Cosmopolitan Hotel'de gerçekleştirildi.

28/06/2022 12:32
Antalya Havalimanı’nda uçuş rekoru kırıldı

Tanıtım toplantısına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya SİAD Başkan ve yöneticileri de katıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm ve tarımın başkenti olan Antalya’nın bu güzel organizasyonu başarıyla tamamlayacağını kaydetti.

Dijitalleşmenin yaşamın bir numarası olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti. "Antalya turizm ve tarımda dünya standartlarında hizmet veren bir kent.  Tarımsal ürünlerimizde teknolojiyi kullanarak dünyaya ihraç ediyoruz. Turizmde de dijitalleşmeyi en iyi şekilde kullanıyoruz ve turizmde dünyada bir numarayız. 680 bin yatak kapasitemiz var. En uygun fiyatlarla en üstün kalitede turizm hizmeti veriyoruz. Bilişim ve teknolojik gelişimi yakalamış durumdayız. Antalya’da bütün yollar turizme çıkıyor. Tarım ve turizm sektöründe lider konumdayız. Bu tüm sektörlere yansıyor.’’

Antalya Valisi Ersin Yazıcı geçen cumartesi günü Antalya havalimanına 1003 uçağın iniş ve kalkış yaptığını ve 81 binden fazla turistin geldiğini, Yılbaşından bu yana Antalya’ya gelen Turist sayısının da 4 milyonu aştığını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin melek yatırım konusunda çok hızlı ilerlediği, Avrupa start-up ekonomisinde 37. sıradan 5. Sıraya yükseldiği belirtildi.

Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, pandemi nedeniyle online yapılan Dünya Melek Yatırım Forumu’nun bu yıl 25-26 Ekim tarihlerinde, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle barış misyonu üstlenen Antalya’da gerçekleştireceklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’tan melek yatırımcıların ortak çalışmalar yapması için de girişimlerde bulunduklarını ifade eden Altuntaş, ‘’Böylece Antalya Küresel Barış üstlenen kent olacak’’ dedi.

Covid19 nedeniyle dünya ekonomisinde sıkıntı yaşandığını, teknolojik gelişimin ve yatırımların sürdüğünü ifade eden Altuntaş, şöyle devam etti.

‘’Bir tarafta dijital transformasyon, bir tarafta enflasyon ve maliyet artışları, finansal sorunlar var. Bir tarafta finansal sorunlarla uğraşan küçük yatırımcılar ve biz varız. Bu konuları G-20 zirvesinde önereceğiz. Çünkü ülke ekonomilerinin yaşaması için küçük yatırımcıların ayakta kalması gerekiyor.  Bu devletler için ileride sorun yaşatacak. Önlem alınası gerekiyor."

Geçen yıl Avrupa’da 320 bin melek yatırımcı için 9,6 milyar Euro, ABD’de ise 340 bin melek yatırımcı için de 26 milyar dolar yatırım yapıldığını anlatan Baybars Altuntaş, ‘’ Türkiye melek yatırım konusunda hızla ilerliyor. Türkiye Melek Yatırımcı konusunda yasası olan 3-5 ülkeden biri. Türkiye bu yasa sayesinde Avrupa’da 37. Sıradan 5. sıraya yükseldi” dedi.

Antalya’da yapılacak Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels Investment Forum-WBAF) Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi için 10 milyon dolarlık fon oluşturulduğunu belirten Altuntaş, bu fonlardan Türk melek yatırımcıların da yararlanmasını istedi. Altuntaş, foruma, 30 ülkeden devlet başkan ve bakanlarının da katılacağını sözlerine ekledi.

Antalya OSB ve OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da 55 dönüm alanda kurulacak Antalya Teknopark’ın bu yılsonunda hizmete açılacağını ve 145 firmanın AR-GE çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Dünya ölçeğinde yapılan bir kongreyi Antalya’ya kazandırdıklarını ifade eden Bahar, "Türkiye önemli bir beyin göçü yaşıyor. Melek yatırımlarının daha da gelişmesi ve desteklenmesi ile bu beyin göçünü tersine çevirebiliriz. Önlem alınmaz ise genç beyinlerimizi yurtdışına kaptıracağız’’ dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.