Antalya, dünya barışının merkezi olacak...
Dünya’da ilk kez Antalya’da kurulacak olan Noel Baba Barış Köyü için, aralarında Yeni Zellanda, Avusturalya, G. Kore, Küba, Suriye, Mısır, Yunanistan ve İsrail’inde olduğu 40 ülke tespit edildi.
Dünyada devam eden tek barış projesi olan Noel Baba Barış Köyü’ne katılacak olan ülkeler, Noel Baba Barış Konseyi’ne üye 62 ülke arasından başvuru sırasına göre seçildi. Noel Baba Barış Köyü’nde; Farklı ülkelerin insanları, inançları, mimari özellikleri, mutfak kültürleri, milli günleri, sanatları, toprakları ve bitki örtüleri ile temsil edilecektir.
Hiçbir ayrımın yapılmayacağı bütün ülkelerin eşit olarak temsil edileceği Noel Baba Barış Köyü’nde kalan ve ziyarete gelen konuklar barış kültürünü yaşayarak göreceklerdir. Proje kapsamında açıklama yapan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, "Noel Baba Barış Köyü projesinde yalnızca BARIŞA TARAFIZ, tek amacımız var. O da BARIŞ’tır. Dünyada hiçbir insanın eziyet görmesini ve kanının akmasını istemiyoruz. Onun için dünya barışına ev sahipliği yapacak olan Türkiye’de başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Antalya Valisi olmak üzere tüm ilgililerin kayıtsız kalmayacağını inanıyoruz." dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: