Antalya, 'Dünya Balayı Merkezi' oluyor...

İstanbul’daki evlilik fuarları bile Antalya’ya taşındı. Rusya’dan sonra, diğer ülkelerde ‘Evlenme turizmi’ konusunda Antalya’yı hedef seçmeye başladı. Antalya’da şimdiden her 10 evlilikten 4’ü yabancılar arasında yapılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, 'Dünya Balayı Merkezi' oluyor...

Geçen yıl Antalya'da evlenen 11 bin çiftin 4 bininin yabancı uyruklu olması üzerine turizmciler gözünü evlilik sektörüne dikti. Oteller, otantik kına gecesi dahil özel paketler hazırlıyor. Deniz, golf, kültür turizmi derken Antalya bu kez, uluslararası düğün destinasyonu olmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Antalya'da evlenen 11 bin çiftin 4 bininin yabancı uyruklu olması, turizmcilerin gözünden kaçmadı ve düğün için özel paketler hazırlanmaya başlandı.

 

Geçen yıl aralarında Ukraynalı pop star Ani Lorak'ın da yer aldığı 100'e yakın çiftin hayatlarını birleştirdiği Adam&Eve Otel'in Genel Müdürü Talha Görgülü, Türkiye'nin özellikle İngiliz, Rus ve İranlı çiftlerin gözdesi olduğunu söyledi. 2009 yılında düğün için gelenlerde bir artış gözlemlediğini kaydeden Görgülü, "İsrailli bir çift için yapılan düğünde 400 oda, İranlı bir çiftin düğününde ise 150 kişilik bir oda kapatıldı" dedi. Otellerin artık yurtdışındaki evlilik fuarlarını yakından takip ederek özel standlar açtığını ve kendilerinin Ukrayna'da bile evlilik fuarına katıldıklarını söyleyen Görgülü, bunun turizmde bir trend olabileceğini ifade etti.

 

Otantik kına gecesi...

 

Dünyanın pek çok noktasından Türkiye'ye turist taşıyan Global Access Genel Müdürü Barkın Tümay da bu yıl balayına ek olarak, özel bir düğün paketi de hazırlamak üzere çalışmalar yaptıklarını söyledi. İstanbul'un sade nikâhlar, Antalya ve İzmir'in ise kına geceli yemekli organizasyonlar için çekim merkezi olabileceğini anlatan Tümay, bu yıl Türkiye'de yapılacak yabancı evlilik organizasyonlarında ilginin yüzde 10 civarında artacağını söyledi.

 

Tümay, "Antalya, turistlerin ilgisini çeken çok önemli bir destinasyon. Bu doğrultuda evlenecek çift sayısında ciddi bir artış görülüyor. Biz de trende uygun olarak bir paket hazırlıyoruz. Otantik kına gecesi ve bol eğlenceli düğün organizasyonu ve şehir turlarının yer alacağı bu pakette ödeme kolaylıklarına da yer vereceğiz" diye konuştu.

 

Uygun fiyat ve kaliteli hizmet nedeniyle Türkiye'nin evlilik organizasyonlarında kabul gören bir destinasyon olduğunu aktaran Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay ise hazırladıkları evlilik paketinde çiftlerin kına gecesi de dahil tüm düğün organizasyonunu ayarladıklarını ve balayı gecesini ise kendi âdetlerine göre düzenlediklerini kaydetti.

 

Evlilik fuarı Antalya'da...

 

Antalya'nın uluslararası evlilik merkezi olabileceğini düşünen isimlerden Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga da bu nedenle 8 yıldır İstanbul'da düzenledikleri Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nı bu yıl Antalya'ya da taşıdıklarını söyledi. 8-10 Ocak tarihinde Antalya Cam Piramit'te yapılan fuara 10 bin çiftin katıldığını aktaran Cılga, "Antalya'da beklentimizin üzerinde bir ilgiyle fuarı gerçekleştirdik. Mardan Palace ve Adam&Eve gibi oteller, İstanbul'da yapılan fuarın Antalya'da da düzenlemesini istediler. Yaptığımız ön çalışmayla orada bir potansiyel gördük ve fuarı düzenledik. Sonuç bizim açımızdan çok iyiydi" diye konuştu. (Referans)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.