Antalya'dan, "Yabancılar bizim hemşehrimiz" projesi...

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde, kentte yaşayan yabancılarla iletişimi artırmak ile sorunları ve taleplerini mail ya da bire bir dile getirmeleri amacıyla 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' adlı proje hayata geçirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'dan, "Yabancılar bizim hemşehrimiz" projesi...

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentteki konsolosluklar, yabancılarla ilgili dernekler, turizm ve seyahat acenteleri, yabancıların çıkardıkları yayın organlarının temsilcilerinin de desteklediği 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' projesi, Antalya Emniyet Müdürlüğünün sosyal tesislerinden düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile projeye destek veren tüm kuruluşların temsilcileri ve yabancı öğrenciler katıldı.

 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş, Antalya genelinde ikamet tezkeresi yenileme kayıtlarına göre 35 bin yabancının yaşadığını belirterek, evlilikler, yerleşim, çalışma ve öğrenim gibi nedenlerle Antalya'da yaşayan yabancıların mülk edinmesinin de arttığını bildirdi. Tapu kayıtlarında mülk sahibi olan yabancıların sayısının da yerleşik yabancı sayısından farklı olarak 38 bine yükseldiğini ifade eden Akkuş, ilde sürekli yaşamayı tercih eden yabancılar ile polisin iletişiminin ve etkileşimine yönelik proje ve politika oluşturmanın zorunlu hale geldiğini söyledi.

 

Kentte yaşayan yabancıları hemşehri olarak tanımladıklarını ve bu çerçevede 3 bin kişinin mail adreslerinden oluşan mail bilgi bankası oluşturulduğunu ifade eden Akkuş, yabancıların, sorun ve taleplerini elektronik posta ya da bire bir görüşmelerle kendilerine kolayca ilettiklerini söyledi. Her yıl 122 ülkeden turist ağırlayan Antalya'nın, yabancıların yerleşik yaşadığı kentler arasında da üst sıralarda olduğunu anlatan Akkuş, uygulanan proje kapsamında yabancılarla huzur toplantıları yapıldığını, ayrıca Yabancılar Şube Müdürlüğüne müracaat eden yabancıların memnuniyetini ölçmek için de anket çalışması başlatıldığını kaydetti. Akkuş, Antalya'da 2009'da bin 200 olan her türlü suç konusu içeren olaylara karışan ya da suça maruz kalan yabancı sayısının, 2010'da yüzde 25 azalarak 850'ye indiğini ve uyguladıkları projelerle bu rakamların daha da gerilemesini amaçladıklarını vurguladı.  

'ORTAK PAYDAMIZ ANTALYA'

 

Toplantıda konuşan Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da, Alanya'da yaşayan yabancılarla düzenlenen toplantıda ortaya çıkan proje fikrinin, kısa süre içerisinde hayata geçirilerek uygulamaya konulduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nin büyük destek verdiği projeyle Antalya'da yaşamayı tercih eden 35 bin yabancının hemşehri olarak kabul edildiğini, sorunlarını ve taleplerini titizlikle ele aldıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

 

“Onlar asla bizim içimizde yabancı değil, hemşehrilerimizdir. Projemizle, kentte yaşayan bu hemşehrilerimizle iletişim sağlamak, güvenlik taleplerini yerine getirmek, müracaat ettikleri birimlerdeki işlerini kolaylaştırmak, kültürel ilişkiler kurmak ve kendi ülkelerindeki gibi rahat hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yabancılar artık bizden biridir. Farklı kültürlerde, farklı dillerde de olsak, ortak paydamız Antalya'dır. Projenin olumlu geri dönüşümlerini alıyoruz.”

 

Toplantıda söz alan Alanya Yabancılar Meclisi Üyesi ve Finlandiyalılar Derneği Başkanı Fertti Malva, Antalya'da yaşamaktan çok mutlu olduklarını belirterek, yabancılarla iletişimi ve diyaloğu artırmaya yönelik proje nedeniyle Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve proje ekibine teşekkür etti. Eşi Türk olan Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi gönüllüsü Anna Şanlı da, “Bu proje Türkiye ve Antalya'nın da tanıtımına katkı yapacaktır. Antalya'da sadece deniz ve güneş yok, büyük bir insanlık ve misafirperverlik var.

Burada birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. İngiltere'nin Antalya Konsolosu Jane Baz ise, İngiltere'nin 25 yıldır Türkiye'de aldığı ilk mülkün hizmet verdikleri Antalya Konsolosluğu olduğunu belirterek, Türkiye ile İngiltere'nin ilişkilerinin geliştiğini kaydetti. İngiliz turistlerin Antalya'ya ilgisinin arttığını vurgulayan Baz, 'Antalya çok güvenli bir yer. Burada herkes güvenle ve rahatlıkla yaşıyor. İnsanlar korunduğunu da biliyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü çok önemli hizmetler yürütüyor. Polise teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.