Antalya’da turizm çalışanlarına özel mahalle kurulacak

CHP’nin Antalya Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Antalya’nın lokomotifi olan turizm sektörünün çalışanları için özel bir mahalle inşa ederek, konut sorununu ortadan kaldıracaklarının müjdesini verdi.

26/03/2024 22:39
Antalya’da turizm çalışanlarına özel mahalle kurulacak

 

Kepez’in değişimi ve dönüşümü için hazırladığı 107 proje ile yeni bir kent kimliği kazandırmak için yola çıkan CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, turizm çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanacak ve onlara kaliteli yaşam alanı sunulacağını söyledi.

Antalya Kepez Belediyesi Başkan adayı CHP’li Kocagöz, Antalya Körfez Gazetesi'nde yer alan haberde, “Mahallede turizm çalışanlarının, ailecek oturabileceği konutlar inşa edilecek, aynı zamanda sosyal donatılar da yer alacak. Kreş, park, okul ve market gibi turizmci ailelerin tüm ihtiyaçlarını aynı merkezden temin edebileceği bir mahalleyi hayata geçirerek, dünyada eşi olmayan örnek bir sosyal projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

ANTALYA KEPEZ’DE TURİZM ÇALIŞANLARINA ÖZEL MAHALLE

Turizm çalışanlarına yönelik kurulacak mahalle projesinin detaylarını aktaran Kocagöz, "Turizm sektöründe çalışan kişiler, genellikle ilçemizde ikamet etmekte. Turizm çalışanları sezonda, genellikle ailelerinden ayrı kalmakta ve aileler parçalanmakta. Bu proje ile turizm çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmeyi, sektörün verimliliğini artırmayı ve böylece Kepez ilçesinin turizm potansiyelini maksimize ederek Kepezli vatandaşlarımızın en büyük sosyal yarası olan barınma haklarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

SADECE TURİZM ÇALIŞANLARININ DEĞİL TÜM SEKTÖRÜN SORUNU

Kocagöz, “Dünyanın en güzel otellerine sahip, binlerce otele ve yüzlerce ülkeden milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir kentte yaşıyoruz. Kentimizde ve ilçemizde turizm çalışanlarının barınma sorunu sadece turizm işçilerinin değil, işverenlerin ve dolayısıyla ülkemizdeki turizm sektörünün sorunudur. O nedenle bu ortak soruna çözüm bulmak adına turizm işverenleri ve belediyemiz el ele verecek ve projeyi gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı. 

'Dünyada eşi benzeri olmayan' proje olarak paylaşılan ve sadece turizm çalışanları için oluşturulacak mahalleyi kapsayan sosyal konut projesiyle ilgili kamuoyunun vereceği tepkiler merakla bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.