Antalya'da sezon Kasım'a kadar uzadı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Sezonluk çalışan tesisler ekimin ikinci haftasından sonra yavaş yavaş kapanır. Ancak yabancı turistin yoğun talebi sezonun uzamasına katkı sağladı. Antalya'daki sezonluk çalışan otellerin yüzde 70'i, 20 Kasım'a kadar hizmet verecek" dedi.

10/09/2019 11:37
Antalya'da sezon Kasım'a kadar uzadı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2019 yılı doluluk oranlarının yüksek olacağı yönünde sezon öncesi açıklama yaptıklarını hatırlatarak, "Göstergeler öngörülerimizi doğrular nitelikte" dedi. Betül Alakent imzalı haberde, ağustosta da verilerin yüksek geleceğine dikkat çeken Ayık, "Sezonluk çalışan tesisler ekimin ikinci haftasından sonra yavaş yavaş kapanır.

Ancak yabancı turistin yoğun talebi sezonun uzamasına katkı sağladı. Kıyı bölgelerindeki tesisler, eylül ve ekim boyunca açık olacak. Antalya'daki sezonluk çalışan otellerin yüzde 70'i, 20 Kasım'a kadar hizmet verecek. Bu dönemde doluluklarının yüzde 70'leri bulacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Yakalanan başarının sektör oyuncularının elini güçlendirdi 

Yakalanan başarının sektör oyuncularının elini güçlendirdiğini anlatan Ayık, "Tur operatörleriyle ön sözleşmeler yapıldı. 2020'de hem kişi sayısı hem de gelirde çift haneli artış bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Ayık, "Hedefimiz 2020'de kişi başı geliri 800 doların üzerine çıkarmak. Bunda kademeli olarak artışı yakalayabilirsek 2023'te de 1.000 dolar olan dünya kişi başı gelir ortalamasını yakalamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.