Antalya'da 'Satılık otel' tabelaları indi... Otel satmak değil, almak isteyen çok

Pandeminin etkilerinin yoğun yaşandığı 2021 yılında Alanya’da 42 otel satışa çıkarılırken, turizmde rekor beklenen 2023 yılının aynı döneminde bu rakam 19’a düştü. Düşüşün nedeni Alanya turizm sektörü temsilcilerinin sezondan umutlu oluşu. Turizmci "Otel satmak değil almak isteyen çok" diyor.

01/02/2023 13:48
Antalya'da 'Satılık otel' tabelaları indi... Otel satmak değil, almak isteyen çok

Alanya dahil Antalya bölgesinde çok sayıda turistik tesis 2021 yılında pandeminin etkilerine daha fazla dayanamayarak satışa çıkarılmıştı. Türkiye'nin en popüler satış sitesi Sahibinden.com verilerine göre, Antalya’da 2021 yılının aynı döneminde 1 ayda 234 turistik tesis satışa çıkarılmıştı.

Turizmde umutların arttığı rekor beklenen 2023 yılında ise bu rakam Antalya’da 163’e, Alanya’da ise 19’a düştü. Yenialanya'da yer alan habere göre, Alanya’nın sınır komşusu olan Manavgat’ta ise satılık turistik tesis sayısının 28 olması dikkat çekti.

EN PAHALI OTEL 1 MİLYAR 200 MİLYON TL

Alanya’da satışa çıkarılan en pahalı tesis ise 1 Milyar 200 Milyon TL oldu. 13 Ocak 2023 itibarıyla satışa çıkan 5 yıldızlı tesis 278 odalı, 800 yatak kapasitesine sahip ve Türkler Mahallesi’nde bulunuyor. En ucuzu ise, 10 Milyon 500 Bin TL. Alanya’dan verilen son satılık ilanı ise, 2 Ocak 2023 tarihinde yayınlandı.

‘OTELLERİN DOLULUK ORANI ÜST DÜZEYDE’

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, turizm fuarları ve rezervasyonların gelecek sezon için olumlu görüntü verdiğini söyledi. Sili, “Alanya'daki tesislerin yüzde 10'u açık durumda. Doluluk oranı geçen yıllara göre çok daha üst düzeyde.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) yaptığı çalışmalar ve uçuş ağının açık olması meyvelerini veriyor. Güvenli Turizm Sertifikasyonu uygulaması talebi arttırdı. Ayrıca sadece görsel ve yazılı değil, sosyal medya kanalları da kullanılarak ciddi bir tanıtım çabası içerisindeyiz. Bunun da semeresini alıyoruz" dedi

‘TURİSTİK TESİS SATIN ALMA KONUSUNDA TALEP VAR’

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin ise, “Pandemi sürecini Türkiye çok başarılı bir şekilde yürüttü. Güvenli turizm sertifikasını oluşturdu. Ve bunu uyguladı. Dünyadaki en güvenli yolculuğu sunduk. Dolayısıyla bizim güven kat sayımız oldukça arttı. Pandemi çıkışı 2022 yazı da bunun en önemli göstergesi. Güzel bir sezon geçirdik hep birlikte. Pandemi döneminde de sezonlarımız devam etmişti.

Özellikle o dönemde ilk defa Amerikalı ve Kanadalı turistleri ağırladık. Türkiye o dönemde Amerika ve Kanada’dan uçulabilen birkaç hattan biriydi. Dolayısıyla yeni pazarlar ve misafirler keşfettik. Tüm bunlar turizm yatırımcısına daha çok güven veriyor. Önümüzdeki yıllarda turist sayısının artacağı ve buna bağlı olarak da yatak arzının da artacağı aşikar. Şu anda turistik tesis yapma ve satın alma konusunda talep var" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.