Antalya'da gladyatörler savaşacak...

Antalya'nın Serik İlçesi Belkıs Beldesi sınırlarında bulunan 2 bin yıllık Aspendos Tiyatrosu yakınındaki alanda, yerli ve yabancı tatilcilere gladyatör dövüşleri heyecanı yaşatılmak isteniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da gladyatörler savaşacak...

Binlerce yıl önce bu dövüşlere sahne olan Aspendos Tiyatrosu´nun 3 kilometre yakınındaki 24 dönümlük alana kurulan Aspendos Gladiatör Arena´daki herşey Roma dönemindeki aslına uygun olarak dekore ediliyor. Dev meşaleli giriş yolunun her iki tarafında, içinde demirci, testici gibi küçük dükkanların yer aldığı Roma pazarı bulunuyor. Pazardan geçenler, ahşaptan yapılan 800 seyirci kapasiteli arenaya ayak basıyor.

 

ÇİFTÇİ, İNŞAATÇI DÖVÜŞÇÜLER...

Yabancı turist getiren 150 acente ile anlaşan özel firma, seyirci konuklarına Roma dönemi kıyafetleri giydirip interaktif bir şov sunacak. Mayıs ayındaki ilk gösteri için Serikli 12 gence dövüş oyunları ve gladyatör ritüeli öğretiliyor. Silahlı ve silahsız dövüşme, ata binme gibi 3 aylık eğitimden geçecek olan Serikli gençler, bu iş öncesi inşaat işçiliği, çiftçilik, ambulans şoförlüğü, sporcu gibi meslekler yapıyordu. İlk şov öncesi bir yandan eğitim alan Serikli gladyatörler, bir yandan da yağlı yiyecekleri tercih ederek kilo almaya çalışıyor.

Gerçek gladyatörlerin bilinenin aksine göbekli insanlar olduğunu belirten projenin konsept danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, "Yağlı ve kilolu insanlardı. Bunun sebebi, yağ katmanı sayesinde kılıç darbesinin iç organlara kolay ulaşmasını önlemek. Ayrıca yağ dokusunda oluşan yara, çabucak iyileşiyor. Bu yüzden sürekli yağlı tahılla besleniyorlardı. Bizde öğrencilerimize kilo almalarını çabuklaştıracak mönü sunuyoruz" dedi.

 

SOYLULAR VIP MÜŞTERİLER...

Arena´daki soyluları ise lüks otellerin VIP müşterileri oluşturacak. Dönemin soyluları gibi giyinecek olan VIP müşteriler, diğer seyircilerden ayrı oldukları bir locadan dövüşleri izleyecek. Gösteriler başlamadan önce seyirciler arasında oturan bir çocuk, temsili altın kesesini çalarken yakalanacak. Çocuk arenaya getirilecek ve hırsızlık suçunun ölümle cezalandırılıp cezalandırılmayacağı soylulara sorulacak. Gösteriler başlarken temsili Romalı yoksul seyircilere, şehrin ileri gelenlerinin hediyesi olarak at arabalarıyla getirilen nar, ekmek gibi yiyecekler hediye edilecek.

BİR MİLYON LİRALIK PROJE...

Bu projeye 1 milyon TL harcadıklarını belirten Mehmet Bıcıoğlu, gladyatör dövüşlerinin yanı sıra iki tekerlekli savaş arabaları olan 8 Chariot´la da gösteri yapılacağını söyledi. Bu arabaları 2´şerli bağlanan 16 atın çekeceğini anlatan Bıcıoğlu, gösterinin ikinci bölümünü de bu şovun oluşturacağını söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.