Antalya'da 'Dinopark' açıldı...

Turizmin başkenti Antalya'da son dönemlerde 'her şey dahil'le otellere kapanan turistleri çıkarmaya yönelik yatırımlar artıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da 'Dinopark' açıldı...

Şehirde yeni cazibe noktaları oluşturmak için akvaryum, temapark gibi projeler devam ederken Kemer'in Göynük beldesinde Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük dinazor parkı açıldı. Üç genç girişimci tarafından hayata geçirilen Dinopark, bölge turizm çeşitliliği açısından da büyük önem taşıyor. Park, şimdiden turistlerin akınına uğruyor. Yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırımla 30 dekar alan üzerinde yapılan parkta, birbirinden farklı nesli tükenen 28 dinozorun birebir maketleri bulunuyor. Hareketli, sesli ve gerçeğine yakın görsel zenginlikle donatılmış maketler, 65 milyon yıl önce nesli tükenen dinozorları dokunma mesafesine taşıyor.

Dinopark yatırımcılarından Tetra Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erkan, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na projenin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Dinazorların dünyada merak edilen ve insanları cezbeden varlıkların başında geldiğini belirten Erkan, "Steven Spielberg Jurassic Park filmini çekildikten sonra dinazorlara ilgi arttı. Dinazor temalı parklar adeta bir fenomen haline geldi. Bütün dünyada ziyaretçi akınına uğruyor. Biz de milyonları kendine çeken bu parklardan birini turizme kazandırmak istedik." diye konuştu. Erkan, Jurassic Park'ın yönetmeni Stiven Spilberg'i parka davet etmeyi planladıkları bilgisini de verdi.

Dinopark ortaklarından Abdullah Eş ise parkın inşasının 5 ay sürdüğünü kaydetti. Dinazor maketlerin iç makinelerinin Kanada'dan gövdelerinin ise Çin'den geldiği bilgisini veren Eş, dev maketlerin montajının da Kanadalı ve Çinli mühendisler tarafından yapıldığını aktardı. Maketlerin milyonlarca yıl önce yaşayan dinazorların birebir kopyası şeklinde tasarlandığını dile getiren Eş, "Dinazorların adları, geçmişleri, yediklerinden yaşadıkları bölgeye kadar önlerindeki tabelalarda yazıyor." dedi.

Dinazorların sesinden zaman zaman kendilerinin de ürktüğünü ifade eden Eş, parkın yalnızca çocukların değil, büyüklerin de ilgisini çektiğini kaydetti. Dinazor parkının yansıra bir de korku parkı yaptıklarını aktaran Eş, "Burada korku filmlerindeki cadıların, zombilerin gerçeğe yakın hareketli figürleri var. Burası tabiri caizse bir tımarhane" diye konuştu. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.