Antalya, 2024 turizm hedefini belirledi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, geçtiğimiz yılın turizm verilerini değerlendirerek, Antalya’nın bu sene 16,5 milyonun üzerinde turist ağırlayacağını öngördüklerini belirtti.

04/02/2024 21:59
Antalya, 2024 turizm hedefini belirledi

Turizm geliri, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir öncekine oranla %6,8 artarak 12,27 milyar dolar oldu. Turizm gelirinin %15,2’sini ülkeyi ziyaret eden yabancı turistler oluşturdu. Bir televizyon programına konuk olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘ANTALYASIZ TURİZM DÜŞÜNÜLEMEZ’

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketine değinen Kaan Kavaloğlu, Antalya Ekspres'in aktardığına göre, “Her şeyden önce çok vahim bir tabloyla başlamıştık sezona. 6 Şubat depremi son yüzyılda yaşanmış en büyük felaketti başımıza gelen. Belli bir dönem turizm konuşmak bile mümkün olmadı” ifadelerine yer verdi. Başkan Kaan Kavaloğlu, “Biz turizmciler ve devlet bir arada hareket ederek açıkçası pes etmedik, sezon geç başlamasına rağmen bu başarıyı elde ettik” dedi.

Antalya’nın turizm için vazgeçilmez olduğunu belirten Kavaloğlu, “Buradaki en büyük başarıların sebeplerinden bir tanesi, bizim stratejik olarak turizm sektörü gerçekten dünyada kabul görmüş en önemli sektörlerden bir tanesidir. Ben her zaman söylerim Antalyasız ve Türkiyesiz bir dünya turizmi olamaz diye. Bunun da en büyük kanıtı geçen sene olan felakete rağmen böyle bir başarı elde etmek” diye konuştu.

2024 HEDEFİ BELLİ

Geçtiğimiz sene için açıklanan rakamlara değinen AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Paylaşılan rakamları iyi irdelemek lazım. Biz 2022 yılında da çok büyük bir başarı elde etmiştik ama pandemi sonrasında gelen bir başarıydı o. İnsanlar tatile biraz daha iştahlıydılar. Ama 2023 yılında, bütün bu felaketlere rağmen coğrafyamızdaki savaşa rağmen Rusya Ukrayna Savaşı’nın devam etmesi, Filistin İsrail geriliminin devam etmesine rağmen ulaştığımız rakam oldukça tatmin edici” dedi.

2024’ün önemini vurgulayan Başkan Kavaloğlu, “Tabii bizim için önemli olan 2024 yılı. 2024 yılı içinde biz ilk verileri elde etmeye başladık. Turizm Bakanı’mız hedefimizi 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir olduğunu belirledi. Biz Antalya’da özellikle 2023 yılında 16 milyon kişiye ulaşmaya çalıştık, 15,8 milyonda kaldık. Bunun içerisinde çok ciddi anlamda bir kapasite var.

Bunun 15,6 milyonunun 900 bini, yurt dışında yaşayan Avrupalı Türkler diye tabir ettiğimiz, bizim yurt dışında yaşayan Türk misafirlerimiz oldu. Onların sayısında 2022’ye göre yüzde 50 artış var. Yani burada Antalya’nın başarısında Avrupa’da yaşayan Türklerin kendi ülkelerinde ve Antalya’da tatil yapma hevesi bizim için çok değerli” açıklamalarında bulundu.

2024 yılı hakkında görüşlerini dile getiren AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “2024 yılında da 60 milyona ulaşmak için Antalya, tüm sistemin içerisinde yaklaşık yüzde 27, 28’ini alır bu kapasitenin. Antalya’da bu sene 16,5 milyonun üzerinde bir turist ağırlayacağımızı düşünüyorum. Burada birinci sırada yine Rusya, iki Almanya olacak. Üç İngiltere, diğeri de şu anda çok önem verdiğimiz, iyi bir gelişim gösterdiğimiz Polonya pazarı olacak” ifadelerine yer verdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.