Antalya Alman turist hedefini belirledi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl Antalya'ya 3 milyon Alman turist gelmesini beklediklerini açıkladı.

20/05/2019 19:03
Antalya Alman turist hedefini belirledi

Rus turistlerin son iki yıldır Antalya'ya döndüğünü belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl esas büyümeyi Almanya pazarından beklediklerini söyledi. Yağcı, ilk 4 ayda Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısında yüzde 25 artış olduğuna dikkat çekti.

Sezonun bu şekilde devam etmesi durumunda yıl genelinde Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısının yüzde 15-20 bandında artacağını ifade eden Yağcı, bu yıl toplamda 16 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, şu noktaların altını çizdi:

Antalya geçen yıl Rus turist açısından neredeyse doyum noktasına ulaştı

''Antalya bölgesi geçen yıl Rus turist açısından neredeyse doyum noktasına ulaştı. 2018’de 4 milyon 800 bin olan Rus turist sayısını bu yıl yüzde 5-10 artırırız. Asıl büyük artışı ise, Avrupalı turistlerde hedefliyoruz.

Özellikle de Alman turistlerin tekrar Türkiye sahillerine dönmesini bekliyoruz. Geçen yıl 2.5 milyon civarında gerçekleşen Alman turist sayısının bu yıl 3 milyona çıkmasını hedefliyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.