Antalya’da sağlık turizmi süreklilik kazanıyor
ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vucudi Özen, Antalya’nın sağlık turizmi potansiyelini doğru değerlendirme çalışmalarının bundan sonra, kamu-özel sektör işbirliğinde daha disiplinli yürütüleceğini belirtiyor.

Antalya Sağlık Turizmi Platformu’nun üçüncü toplantısı Antalya Sağlık Turizmi Platformu’nun geçici yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra, Antalya Valiliği, Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu (TUHETO), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türk Havayolları (THY) ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temsilcilerle gerçekleştirildi.
Toplantıya katılan temsilcilerinin mevzuatta yapılan düzenlemelerin ve çıkarılan teşvik yasasının kapsamlı olduğunu ancak, ilgili paydaşların yeterince bilgilendirilmediğini dile getirdiklerini belirten Dr. Özen, alınan kararları şöyle özetledi:
“Platformun süreklilik kazanması konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca platform üyelerinin, Ekonomi Bakanlığı yetkililerini Antalya’ya davet edip, paydaşları bilgilendirecek toplantılar düzenleme, yurtdışı birim desteği, alım heyeti desteği, danışmanlık desteği ile pazara giriş noktalarında da destek talepleri oldu”.
Platform, yol haritasını kaynaklarıyla birlikte belirlemeli
Valilik olarak Sağlık Turizmi Platformu’nu önemsediklerini belirten Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, platformun devleti harekete geçirme görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Platformun hızlı bir şekilde işleyecek bir mekanizma kurması gerektiğini vurgulayan Yüksel şöyle konuştu: “Platformun, kamu ayaklı mı, yarı kamu mu yoksa vakıf gibi mi hangi statüde çalışacağına karar verilmeli. Çalışmalar aralıksız sürdürülmeli ve platformun yol haritasını kaynaklarıyla birlikte belirlemeli.”
Antalya Tanıtım AŞ Genel Müdürü Dr. Yusuf Örnek ise toplantıda turist sağlığı imajını iyileştirme çalışmalarının kamu, hastane ve acentelerin yoğun işbirliğiyle sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Katılımcılara, turizm fuarlarının yanı sıra, tüm sağlık turizmi fuarlarında da tanıtım imkânının sağlanacağını belirten Dr. Örnek, teşvikler konusunda gerekli bilgilendirmeyi de yapacaklarını belirtti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: