Antalya’da fiyatlar düştü, doluluk arttı...

Denizi, güneşi ve kumsalıyla turizm sektöründeki payını her geçen yıl artıran Antalya'da Ramazan ayı boyunca alternatif otellerin yüzde 90 dolululuk oranı kapasiteyle hizmet vermesi bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya’da fiyatlar düştü, doluluk arttı...

Ramazan ayının turizm sezonunun tam ortasına gelmesinin otellerin doluluk oranlarını olumsuz yönde etkilememesi için Ramazan ayı fiyatlarında indirime giden bazı otellerin, 110 Euro olan kişi başı fiyatlarını 49 Euro'ya çekmesi, tatilcilerin yüzünü güldürüyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, özellikle kıyı bölgelerinde doluluk oranlarının haziran-eylül aylarında en yüksek dönemini yaşadığını ve bu 4 aylık dönemde tesislerin büyük bölümünün yüzde 90 civarında doluluk oranına ulaştığını söyledi.

Bu yıl ve gelecek birkaç yıl daha Ramazan ayının turizmin en yoğun olduğu dönemle çakışacağını anlatan Ayık, her şeye rağmen tesislerin, bu dönemlerde yüzde 90 ve 100 arasında değişen bir doluluk oranında çalışacağını kaydetti. Toplamda yerli misafirlerin, iç pazarda otellerin doluluk oranlarını yüzde 20-25 etkilediğini dile getiren Ayık, tesislerin yüzde 80'lik kısmının ise yabancı turistler tarafından kullanıldığını ifade etti.

Ramazan ayında kıyı kesimlerinde yerli misafir sayılarında düşüş olabileceğini ancak bunun sezonu olumsuz etkilemeyeceğini vurgulayan Ayık, şöyle konuştu: "Buna alternatif olacak başka olasılıklar çıkabilir. Bir takım yerli misafirlerimiz tatillerini Ramazan öncesine alabilirler veya Ramazan sonuna kaydırabilirler. Yani bayramla başlayan dönemde tatil yapabilirler. Dolayısıyla bunun genel anlamdaki yansıması, haziran-eylül arasındaki dönemde yüzde 5-10 arasında değişen bir etki yapar. Bu da bir takım tesislerimizin uygulayacakları kampanyalar, alternatif tesislerin düzenlediği özel programlar ve Ramazan ayı uygulamalarıyla telafi edilecek ve bu fark kapatılacaktır. Ramazan ayı, sezonu olumsuz etkilemeyecektir."

Doluluk yüzde 90...

Antalya'da faaliyet gösteren Şah Inn Paradise Otel Genel Müdürü Yusuf Yücel de tesislerinin alternatif turizm sektöründe hizmet veren 167 bin metrekarelik alan üzerine kurulu bir tatil köyü olduğunu söyledi. Ramazan'ın 2009 yılından itibaren yaz aylarına denk gelmeye başladığını ve bu nedenle bazı bazı sorunlar yaşadıklarını anlatan Yücel, ancak çeşitli kampanyalarla sezonu en iyi şekilde geçirdiklerini kaydetti.

Yaşanan sorunların üstesinden gelebilmek için ilk hamleyi fiyat politikasını değiştirerek yaptıklarını vurgulayan Yücel, 2009 yılında 110 Euro seviyesinde olan kişi başı geceleme fiyatını, 23 Euro'ya çekerek, yüzde 85 doluluk oranına ulaştıklarını dile getirdi. 2009 yılında ilk olarak Ramazan'ın gelenekselliğini ön plana çıkaracak şekilde oruç tutan ve tutmayan misafirlerin birbirinden rahatsız olmayacağı bir atmosfer oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yücel, şunları söyledi:

119’dan 49 Euro’ya...

"Temmuz ayında standart odada her şey dahil tek kişilik konaklama fiyatını, 119 Euro'dan Ramazan boyunca 49 Euro'ya indirdik. Ramazan ayı süresince yapılan rezervasyonlar neticesinde şuan itibarıyla yüzde 90 doluluk oranına ulaştık. Ramazan'da alternatif otellere gelen insanları özellikle orta yaş üstü kesim oluşturuyor. Misafirler, 'Ramazan'da da tatil olabilir' fikrine alışmaya başlıyor. Fiyatların yüksekliği yüzünden 5 yıldızlı bir otelde konaklayamayanlar, yapılan indirimler sayesinde tatil yapma fırsatı buluyor. Ramazan'da evde durmak istemeyen, yemek yapmak istemeyen insanlar tesisi tercih ettiler." (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.