Antalya’da Dev Akvaryum açılıyor...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Dev Akvaryum, kapılarını bugün ziyaretçilere açıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya’da Dev Akvaryum açılıyor...

Akvaryumu basına tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Antalya yeni bir cazibe merkezi kazandı. Çok gururluyum, hayırlı olsun” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Kasım 2011 tarihinde Arapsuyu Olbia Kanyonu’nda 30 dönümlük arazi üzerine temelini attığı Dev Akvaryum, 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 15 bin metrekarelik kapalı alana 85 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen Dev Akvaryum, 15 Ağustos Çarşamba günü (bugün) saat 10.00’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Antalya Aquarium şirketi ortaklarından İrfan Demirok, Ramazan Atılgan ile Cüneyt Alpgüven, Dev Akvaryum’u basın mensuplarına gezdirdi. Basının yoğun ilgi gösterdiği gezide Dev Akvaryum’un her bölümü büyük ilgi gördü. Dev Akvaryum’un resmi açılışı ise Ekim ayında yapılması planlanıyor.

40 BİN BALIK ÇEŞİDİ OLACAK...

Basın toplantısında konuşan Başkan Mustafa Akaydın, “29 Kasım 2011 tarihinde temelini attığımız bu proje kısa sürede tamamlandı. Dünyada bu kadar çabuk temeli atılıp da bitirilen bir akvaryum olmamıştır. Bu çok övünülecek bir şey. Tank büyüklüğü bakımından 5 milyon litre kapasitesiyle, dünyanın 5’inci, Avrupa’nın 2’nci, tünel uzunluğu bakımından dünyanın bir numaralı akvaryumu. Burada 40 bin balık çeşidi olacak. Dünyanın çeşitli denizlerinin temsil edildiği 40 farklı tematik akvaryum tankı var” dedi.

YAZ SICAĞINDA KAR ODASINDA SERİNLİK...

Dev Akvaryum’da bulunan Kar Odası’nın 1500 metrekarelik alanıyla örnek bir tesis olduğunu da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “Bu özel mekan, 40 derece sıcaklıkta Antalyalılara ve turistlere bir serinlik sağlayacak. Bir çocuk bahçesi ve gölet var. Gölette şnorkelle balık sevmek ve dalmak mümkün olacak. Bu yatırım, Antalya tarihinde yapılmış en özel, en önemli yatırımlardan biridir” diye konuştu.

ANTALYA’YA YENİ CAZİBE MERKEZİ...

Bu tesisin Antalya turizmine büyük katkı sağlayacağını da kaydeden Başkan Akaydın, “Antalya turizmini 12 aya yaymak istiyorsak kenti sadece deniz, kum, güneş kenti olarak düşünmememiz gerekir. Antalya’da yeni cazibe merkezleri yaratmak lazım. Antalya kent merkezinde artık 3 tane cazibe merkezi var. Birincisi Kaleiçi, 2’ncisi müze, 3’üncüsü ise Dev Akvaryum olacak. Antalya’ya yeni cazibe merkezleri yaratmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz. Antalya adına çok gururlu ve mutluyum. Antalya halkımıza, ülke turizmine ve ekonomisine hayırlı olsun” dedi.

TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKECEK...

Antalya Aquarium Şirketi ortaklarından İrfan Demirok, Dev Akvaryum’un dünyanın ‘en’lerini barındıran bir akvaryum olduğunu kaydederek, “Dünyanın en büyük tünel akvaryumlarından biri olacak. 131 metre uzunluğunda 3 metre genişlikte dünyanın en büyük tünel akvaryumuna ve 40 farklı tanka sahibiz. Dünyanın en iyi heykeltıraşı, dekoratörü ve en gelişmiş sistemleri kullanıldı.

Antalya Akvaryum’daki yaşam destek ve su sistemleri dünyanın en kalifiye sistemlerinden oluşuyor. Dünyanın en berrak akvaryum suyu da Antalya Aquarium’da bulunuyor. Ziyaretçiler, burada kesinlikle beklemedikleri bir dünyayla karşılaşacak. Dünya denizlerini, nehirlerini, Türkiye denizlerini, köpekbalıklarını görme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.
 
SADECE 8 AYDA TAMAMLANDI...
 
Şirket ortaklarından Ramazan Atılgan da akvaryumu 8 ay gibi kısa bir zamanda basının ve Antalya halkının katkılarıyla Antalya ekonomisine ve marka değerine katkı sağlamak amacıyla büyük fedakarlıklarla tamamladıklarını söyledi. Gelişmeye büyük bir hızla devam eden Antalya’nın en önemli özelliklerinden birinin marka değeri olduğunun altını çizen Atılgan, kendilerinin de Antalya’nın marka değerine Antalya Aquarium ile önemli katkı sağlayacaklarını düşündüklerini dile getirdi.

 

DÜNYA DENİZLERİ VE NEHİRLERİ AYAĞINIZA GELİYOR...

Projenin pilot ortağı olan Okyanus Akvaryum firması yönetim kurulu başkanı Cüneyt Alpgüven ise akvaryumu tasarlarken ziyaretçilerin dünya denizlerini ve bu denizlerdeki sualtı yaşantısından örnekleri gerçeğiyle birebir, tüm detayları ile tanımalarını sağlayacak şekilde planladıklarını anlattı.

Sadece balıkları değil, tasarımları görmek için de ziyaretçilerin akvaryumu gezmesini hedeflediklerini belirten Alpgüven, “Asya’nın özgün tasarımları ve heykelleri, Mısır’a özgü tasarımlar ve heykeller... Bizim akvaryum konseptlerimizde sadece balıklar değil, farklı yörelerin tatlı suları, nehirlerinin de yer aldığı özel bölümlerimiz var” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜNEL AKVARYUMU...

Dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller gibi 40’tan fazla tematik akvaryum tankı bulunan Dev Akvaryum’da, 5 milyon litrelik ana tank içerisinde 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliğiyle dünyanın en büyük tünel akvaryumu bulunuyor. Uzman su ürünleri mühendisleri, veteriner ve akvaristlerden oluşan yaşam destek ekibinin gözetiminde 24 saat takip edilen akvaryumlardaki canlı sayısının sürekli artmaya devam edeceği bildirildi.

ÖZEL TASARIMLAR BULUNUYOR...

Akvaryumun tanklarında yer alan özgün dekorasyonların yanı sıra ana tank içerisinde yer alan, 2’nci Dünya Savaşı’nda Akdeniz’de düşürülen İtalyan bombardıman uçağının replikası görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti tarafından Güney Afrika’da hazırlanan ve Antalya’ya özel gemilerle getirilen sualtı dekorasyonları uluslararası anlamda da büyük bir önem taşıyor.

ANTALYALILARA İNDİRİMLİ...

15 Ağustos Çarşamba günü halka açılacak Dev Akvaryum 10.00-24.00 saatleri arasında açık olacak. Dev Akvaryum’un giriş ücretleri ise, bir defaya mahsus 3 TL karşılığında Antalya Kart alanlara 30 TL, çocuklara ise 23 TL olacak. Akvaryumun, Rus pazarındaki turistlere 50-60 Dolar, Avrupa pazarındaki turistlere ise 40-45 Euro’dan satılacağı açıklandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.