Antalya’da ‘Kar Dünyası' serinliği...
Antalya’da 40 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığından bunalanlar -5 derecede kar keyfi yaşatan Kar Dünyası’na (Snow World) koşuyor.

Cantek Soğutma A.Ş tarafından Antalya’ya kazandırılan bölgenin ilk ve tek kapalı kar temalı etkinliklerin adresi Kar Dünyası sıcakların bastırmasıyla birlikte tatilcilerin akınına uğruyor. Eksi 5 derecelik ortama, dışarıdaki rahat yaz kıyafetlerinin aksine kalın montlar verilerek alınan tatilciler, burada doyasıya eğlenip karın ve soğuğun keyfini çıkarıyor.
Bin 500 metrekare kapalı alan içerisinde yer alan Kar Dünyası, geceleri yağdırılan doğal kar ile gün içine hazırlanıyor. İçerisinde Eskimo evleri (igloların), Aziz Nikola evi ve Bistro’nun olduğu, dışarıda sıcaklık 40 derecelere yaklaşırken, içeride -5 derecelik bir ortam bulunan Kar Dünyası’na, ziyaretçiler girişte kendilerine ücretsiz olarak verilen özel koruyucu kıyafetlerle girip, gerçek karın tadını çıkarıyor.
40 derecelik sıcağın ardından -5 derecelik soğuk ortama girilmesinin kimseyi korkutmaması gerektiğini söyleyen Kar Dünyası Genel Müdürü Pakize Kılıç, içeride son derece sağlıklı bir ortamın olduğunu ve ziyaretçilerin sağlığına azami gayret gösterdiklerini belirtti.
Antalya'ya tatil için gelen misafirlerin kendi ülkelerinde kara doymuş olmalarına rağmen aşırı sıcak bir ortamda birkaç dakika için karla buluşmalarının onları farklı bir dünyaya götürdüğünü ifade eden Kılıç, "Buradan çıkıp 5 dakika sonra denize girebiliyorlar. Bunu yaşayabilmek gerçekten muhteşem bir duygu" dedi.
Kar Dünyası'nı ziyaret eden ve çoğunluğunu Rus uyruklu turistlerin oluşturduğu misafirler ise, kar dünyasının 40 derecelik bir kentte kendilerini ülkelerinde gibi hissettirdiğini ve bir kaç saat içinde iki iklimi birden yaşamaktan büyük keyif aldıklarını söylediler
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: