Ankara'nın turizm geliri, bir başkente yakışmıyor...

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Altındağ, Ankara'nın turizm geliri çok düşük ender başkentlerden biri olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ankara'nın turizm geliri,  bir başkente yakışmıyor...

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Altındağ, Ankara'nın turizm geliri çok düşük ender başkentlerden biri olduğunu belirterek, “Ankara'nın mevcut turizm potansiyelini değerlendirmenin yanı sıra, cazibe merkezi olmasını sağlayacak adımlar da atmalıyız, aksi halde turist gelmesi hayal olur” dedi.

Altındağ, Ankara'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında geçmiş yıllara oranla artış olsa da bunun kesinlikle yeterli ve kalıcı olmadığını ifade etti. Başkent Ankara'nın gelişmiş ülke başkentleri gibi turizm merkezi olması için yapılması gereken çok iş olduğuna işaret eden Altındağ, şunları kaydetti:

“Ankara her köşesi buram buram tarih kokan, sergilenen ya da depoda bekletilen tarihi eserleriyle büyük zenginlik yaşayan bir şehir. Ancak ne yazık ki bu potansiyel turizm açısından yeterince değerlendirilemiyor. Başta Ankara Kalesi olmak üzere tarihi yapıların ve eserlerin durumu iyi olmadığı gibi tanıtımı da yapılamıyor. Termalleri, ormanları, gölleri, barajları da Avrupa ölçeğindeki tasarımlarla ön plana çıkarılmak zorunda.”

Altındağ, Ankara turizminin gelişimine dönük yapılacak çalışmaların şehrin tanıtımından ulaşımına, konaklamadan pazarlamasına kadar geniş bir yelpazede ele alınması gerektiğini, bu konuda da yerel idarelerin yanı sıra turizm şirketlerine de önemli görevler düştüğünü ifade etti. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.