Ankara'da Burdur Günleri

Ankara'da son yıllarda çeşitli yörelerimizin 'Tanıtım Günleri’nin adresi Atatürk Kültür Merkezi’nin Mayıs ayının son haftasındaki konuğu,2.Burdur Tanıtım Günleri’ni düğün gibi bir açılış yapan Teke Yöresi, Burdur oldu.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
Ankara'da Burdur Günleri

Burdur Şişi ve Testi Kebabı'nın davet eden kokuları, irmik ve cevizden yapılan ceviz ezmesi, vişne ve pekmezle karışık kar şerbeti gibi lezzetler ile çeşitli ürünlerin satıldığı küçük çadırların arasından geçen ziyaretçiler, düğün alayının karşılanması gibi davul zurna ile karşılandılar. Kültür merkezi binasına girişte her iki tarafa yerleştirilen Burdur'un doğal ve tarihi zenginliklerini yansıtan panolardaki afişlerle başbaşa bırakılıyordu.

Kazı çalışmaları Belçikalı Prof. Dr. Marc Waelkens tarafından yapılan Sagalossos Antik kenti Antonion –Âşıklar- çeşmesi (suyundan içenler başarıyı yakalarmış) ve Kibyra Antik kentinin Meclis, hipodrom ve Tiyatrosu panoları ile Burdur Gölü, Salda Gölü ve İnsuyu mağrasının görüntülerini yansıtan panolar önünde fotoğraf çektirilen panoların başında geliyordu. 10 Milyon yıllık dev mastadon (mammut)’un  3.30 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığındaki dişinin kopyası da dikkat  çekiciydi.

Etkinlik Burdur Valiliği'nin destekleriyle 'Ankara Burdurlular Derneği’ öncülüğünde organize edildi. Burdur Milletvekillerinin de ziyaretçilere yakın ilgi gösterdiği Burdur Tanıtım Günleri’nde, Burdur Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İlçeler, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Tarım kooperatifleri Birliği ile çeşitli kuruluşlar stant açarak Burdur’u bütün yönleriyle tanıtmaya çalışırken, Burdur’a has nefesli çalgı sipsi, saz ve kabak kemane ile yapılan müzik ziyaretçilere eşlik ediyordu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.