İlk gitmek istedikleri yer Türkiye ve Yunanistan oldu
Mayıs ayına kadar aşılama işlemini bitirmeyi planlayan ABD'de yapılan bir araştırma Amerikalı turistlerin, Türkiye'ye gelmek için gün saydığını ortaya çıkardı. 52 milyon katılımcının yer aldığı ankete göre, aşı yaptırır yaptırmaz seyahate çıkacağını söyleyen Amerikalılar, ilk gitmek istedikleri yerin Türkiye olduğunu söyledi.

Mayıs ayına kadar aşılama işlemini bitirmeyi planlayan ABD'de yapılan bir araştırma Amerikalı turistlerin, Türkiye'ye gelmek için gün saydığını ortaya çıkardı. 52 milyon katılımcının yer aldığı ankete göre, aşı yaptırır yaptırmaz seyahate çıkacağını söyleyen Amerikalılar, ilk gitmek istedikleri yerin Türkiye olduğunu bildirdi. DHA'ya konuşan ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, "Amerikalı turistler, aşı olduktan sonra en fazla Türkiye ve Yunanistan'a gitmek istiyorlar" dedi.
1 yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, en çok turizm sektörünü etkiledi. Turizm otoriteleri, sektörün dünya genelinde son 1 yılda yüzde 75 oranında kayıp yaşadığını belirtiyor. Aşı, sektör ve eve kapanmak zorunda kalan gezginler ile turistler için umut oldu. ABD Tur Operatörleri Birliği'nin 52 milyon kişinin katılımıyla yaptığı anket de 52 milyon Amerikalının aşı yaptırır yaptırmaz seyahate çıkacağını ortaya koydu. Ankete katılanların ilk önce gitmek istediği ülkelerin başında ise, Türkiye ve Yunanistan geldi.
ÇALIŞTAYDA MASAYA YATIRILDI
Uluslararası Turizm Çalıştayı, "Workshop Travel Shop", Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştaya, İstanbul İl Kültür Müdür Coşkun Yılmaz, İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı Yalçın Aydın, Amerika Tur Operatörleri Başkanı Terry Dale, Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkanı Jon Bruno, Uluslararası Gastronomi Seyahatleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Roberta Garibaldi ve Travel Shop Turkey Başkanı Murtaza Kalende katıldı. Çalıştayda, pandemi döneminin turizm sektörüne etkileri ve yeni dönem planlamaları ele alındı.
AMERİKALILARI TÜRKİYE'YE YOLLAMAKTAN ÇOK MUTLU OLACAĞIZ
Çalıştaya katılan ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, Amerika'nın Mayıs ayının sonuna kadar aşılamayı bitirmeyi planladığını anlatarak, "Sonrasında milyonlarca turist seyahate çıkacak" dedi. Dale, Amerikalıların en çok Türkiye ve Yunanistan'a gitmek istediğini vurgulayarak, "Amerikalı turistler, pandemide öncelikle ülke içinde seyahat ettiler. Ama bir anket yaptık, 'Aşı olduktan sonra nereye gitmek istersiniz' diye. Sonucu Türkiye ve Yunanistan çıktı.
Yani Amerikalı turistler, aşı olduktan sonra en fazla Türkiye ve Yunanistan'a gitmek istiyorlar. Ben iyimserim, biz seyahat acenteleri olarak da Amerikalıları Türkiye'ye yollamaktan çok mutlu olacağız. Amerikalılar zaten aşılamayı bekliyorlar, ankete katılan 52 milyon kişi var. Aşılama bittikten sonra da seyahate başlayacaklar, yüzde 20'si hemen aşı olduktan sonra seyahat edeceğini belirtiyor. Diğerleri de kademeli olarak seyahate çıkmaya başlayacak.
Amerika'da Mayıs ayının sonuna kadar herkesin aşılanması planlanıyor. Ondan sonra da seyahatler başlayacaktır. Tam köşeyi dönüyoruz, ondan sonra yolumuz açık. Türkiye'de bir güzel yer demek yanlış olur, düzinelerce güzel yer var. Ben Türkiye'ye ilk seyahatimi 10 yıl önce yaptım, 12 gün kaldım. Her yer beni ayrı etkiledi. Bir yeri söylemek haksızlık olabilir, total olarak Türkiye'yi çok seviyoruz" dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: