Altuğ Uğurola, Küba Başbakanı’ndan direkt uçuş için destek istedi

Küba’nın ilk Türk Kökenli tur operatörü Daytours’un Genel Müdürü Altuğ Uğurola, Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz’dan direkt uçuşlar için destek istedi.

06/06/2023 23:54
Altuğ Uğurola, Küba Başbakanı’ndan direkt uçuş için destek istedi

DEİK Türkiye-Küba İş Konseyi’nin düzenlediği toplantıda Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ile görüşen Daytours Genel Müdürü Altuğ Uğurola, iki ülke arasında turizmin geliştirilebilmesi için, Küba Hükümeti’nin Türk Havayolları’nı kapasite artışı ve direkt uçuş konusunda teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Manuel Marrero Cruz‘un öneriye olumlu yaklaştığını belirten Altuğ Uğurola, gerçekleşmesi halinde Küba ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerin önemli bir sıçrama yaşayacağını söyledi.

Kapasite artışının Türk Havayolları’nın da gündeminde olduğunu ve bu konuda yetkililerle temaslarının bulunduğunu açıklayan Altuğ Uğurola, “Türk Havayolları Küba’ya Venezüella’nın başkenti Karakas aktarmalı olarak uçuyor. Mevcut kapasitenin yarısını Venezüella dolduruyor. Uçuşların direk Havana olması bile kapasitenin yüzde 100 artması anlamına geliyor. Küba yükselen bir turizm destinasyonu. Türk Havayolları için kapasitenin doldurulması konusunda bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.