Almanya'ya Türkiye Festivali geliyor

Avrupa'dan ülkemize olan turizm talebinin yükseldiği şu günlerde Almanya'daki bu trendin kalıcı olması için çalışan Avrupa Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR Int. AG), ses getirecek bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

25/06/2019 10:03
Almanya'ya Türkiye Festivali geliyor

Anonim şirkete dönüşme başarısını yakalayan COOP TRR Int. AG, Kuzey Almanya’da yapacağı büyük bir etkinlikle Alman tatilcilere de dokunarak, Türk turizminin yıldızını daha da parlatacak.

Avrupa'dan ülkemize olan turizm talebinin yükseldiği şu günlerde Almanya'daki bu trendin kalıcı olması için çalışan Avrupa Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR Int. AG), yeni yapılanmasıyla birlikte ses getirecek bir etkinliğe imza atacak. COOP TRR Int. AG, bu yılki geleneksel yıllık buluşmasını, Kuzey Almanya'da ulaşımın kalbi olan Münster/Osnabrück Havalimanı'nda dev bir etkinlik şeklinde gerçekleştirecek.

Alman tatilciler için erken rezervasyon fırsatları sunulacak

Türkiye Festivali'ne dönüşecek bu buluşma, ülkemizden gidecek turizmciler ile COOP TRR Int. AG üyelerini bir araya getirirken Alman tatilciler için de erken rezervasyon fırsatları sunacak.

Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki Türk kökenli reisebüro’ları (seyahat acenteleri) anonim şirket çatısı altında birleştirdiklerini açıklayan COOP TRR Int. AG CEO'su Cumhur Sefer, geçtiğimiz günlerde resmi prosedürün tamamlandığını, turizm faaliyetlerine bundan sonra anonim şirket olarak devam ettiklerini belirtti. Sefer, "Yeni üyelik başvuruları sürüyor, gittikçe büyüyen bir yapıya dönüşüyoruz" dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye talebin çok yüksek olduğu bir sezon yaşıyoruz

Avrupa'daki Tük turizm şirketleri arasında daha önce böyle büyük bir güç birliği olmadığını vurgulayan Cumhur Sefer, bundan gurur duyduklarının altını çizdi. Sefer, "Almanya'dan Türkiye'ye talebin çok yüksek olduğu bir sezon yaşıyoruz. Fiyatlarda da yukarıya doğru bir seyir var.

Bizim temel hedeflerimizden birisi işte bu yükseliş trendini kalıcı hale getirmek. Bunun için de Türkiye ilgisini sıcak tutacak etkinlikler yapmak gerekiyor. Kurulduğumuzdan bu yana geleneksel olarak her yıl yaptığımız büyük buluşma etkinliğimizi işte bu yüzden bu yıl çok daha farklı şekilde konumlandıracağız. Münster/Osnabrück Havalimanı'nda dev bir etkinlik şeklinde gerçekleşecek etkinliğimiz adeta bir Türkiye Festivali gibi olacak" diye konuştu.

Organizasyon halka açık olacak

Münster/Osnabrück Havalimanı'nın Kuzey Almanya'da ulaşımın kalbi ve genç nüfusu ile turizm potansiyeli güçlü bir bölge olduğunu anlatan Cumhur Sefer, 9-10 Kasım'da, tam da 2020 otel satışlarının yapıldığı bir dönemde gerçekleştirecekleri bu organizasyonun halka açık olacağı bilgisini verdi.

Havalimanı yönetimiyle işbirliği yaptıklarını, COOP TRR Int. AG katılımcılarının tüm terminallere yayılacağını ifade eden Sefer, iki gün sürecek etkinlikte en az 20 bin ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini aktardı. Sefer, "Münster/Osnabrück Havalimanı yönetimi, etkinliğimizin duyurulması konusunda şimdiden çalışma yapmaya başladı bile" dedi.

Oteller, havayolu şirketleri, acentelerin yanı sıra turizmin her kesiminden katılımcı yer alacak

Havalimanında 150-200 stant açılacağını; oteller, havayolu şirketleri, acentelerin yanı sıra turizmin her kesiminden katılımcı beklediklerini kaydeden Cumhur Sefer, Türkiye için bunun büyük bir turizm fırsatı olacağını vurguladı. Alman tatilcilerin ilgisini çekmek için hediyeler dağıtmanın yanı sıra çekilişler de yapmayı planladıklarını söyleyen Sefer, "Buraya katılacak turizmciler hem B2B, hem B2C iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacak.

Avrupa'ya yayılan üyelerimiz ve Türkiye'den beklediğimiz turizmciler ile Alman tatil tüketicilerini aynı platformda buluşturacağız. Hedef pazarı Almanya olan tüm turizmciler için bu buluşma en doğru adres olacak" diye konuştu.

Türk kökenli seyahat acentelerini tek çatıda toplamayı başardık

Türk turizminin en zor zamanlarında ‘birlikten güç doğar’ diye yola çıkarak, ülkemize destek vermek için çalıştıklarını anımsatan Sefer, bugün gelinen noktada yeni bir yapıya dönüştüklerini, Türk kökenli seyahat acentelerini tek çatıda toplamayı başardıklarını bir kez daha vurguladı. Sefer şunları ifade etti:

"Türkiye’ye yönelik tur paket satışlarına destek verip,  road show’lar düzenleyerek tanıtım ve pazarlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Önde gelen turizm fuarlarında yer alarak bire bir tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Üyelerimiz için özel olarak hizmet veren bir satış kanalımız mevcut. Şimdi sırada üyelerimizden gelen genel istek üzerine iş potansiyelimizin çok büyük bir bölümünü oluşturan uçak bileti satışlarının tek kanaldan yapılması konusu var.

Almanya'dan tam dolu charter uçacağımız destinasyonlar

Bize özel bir yazılım sistemi geliştiriyoruz, bu sayede satışların seyrini dakika dakika takip edip, yönetme olanağımız olacak. Hangi havalimanına hangi periyotta kaç turist gönderdiğimizin kayıtları tutularak büyük bir data oluşturacağız.

Kendimiz uçak kiralayıp, satış yapabileceğiz. İlk etapta Almanya'dan tam dolu charter uçacağımız destinasyonlar Balıkesir- Edremit, Zonguldak, Ankara, Kayseri, Gaziantep ve Gazipaşa olacak."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.