Almanya ve İspanya’da acenteler iflas ediyor

Koronavirüs salgınından en ağır darbeyi alan seyahat endüstrisinin her kesimindeki firmalar zor durumda.

09/08/2020 22:07
Almanya ve İspanya’da acenteler iflas ediyor

En büyük havayolu şirketleri devlet desteğine rağmen iflas riskinden kurtulamazken seyahat acenteliğinde zincirleme iflaslar yaşanıyor.

Sonbaharda iflas dalgası bekleniyor

Almanya’da seyahat acenteleri ülkenin değişik illerinde 50 noktada peş peşe yaptıkları gösteriler üzerine hükümet bazı destek sağlasa da sorun devam ediyor.

Almanya Federal Adalet Bakanı Christine Lambrecht, borçlarından dolayı iflas durumuna gelmiş gelmiş acentelere yıl sonuna kadar süre verilmesini istedi.

Bakan Christine Lambrecht bunu sonbaharda turizm sektöründe yaşanması beklenen iflas dalgasını önlemek için önerdiğini söyledi

Almanya’da hukuki durum nedeniyle, borçlanan şirketlerin en geç 30 Eylül'e kadar iflas başvurusunda bulunmaları gerektiği bu nedenle sonbaharda sektörde bir iflas dalgası beklendiği belirtiliyor.

İspanya’da zincirleme iflaslar

Acente iflasları İspanya’da da büyüyor. İflaslar İngiltere’nin İspanya’yı yeniden ‘Riskli ülke’ ilan etmesiyle hızlandı.

İspanya’da da Mayorka’daki acentelerin yüzde 60’ının yıl sonunu getiremeyecek durumda olduğunun açıklanmasından sonra ülkenin en büyük acente zinciri 40 yıllık Hays Travel’ın 900 acentesinin tehlikede olduğu bildirildi.

Hays Travel zincir, geçen yıl ekim ayında iflas eden Thomas Cook'un 555 seyahat acentesini satın almıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.