Almanya'nın yeni Corona listesinde Türkiye 'Normal Riskli' ülke

Almanya hükümeti yeni uluslararası Corona virüsü risk listesi yayınladı. 25 Ocak Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak listede 3 kategori bulunuyor. Buna göre "en tehlikeli" olarak tanımlanan ilk listede İngiltere, İrlanda, Güney Afrika ve Brezilya yer alırken, aralarında ABD, İsrail, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin bulunduğu 24 ülke "yüksek riskli" ülkeler olarak tanımlandı.

25/01/2021 16:32
Almanya'nın yeni Corona listesinde Türkiye 'Normal Riskli' ülke

Bu iki gruptan Almanya‘ya yapılacak seyahatlerde yolculardan en fazla 48 saat öncesinde yapılmış negatif Corona virüsü testi istenecek. Türkiye, "yüksek riskli" grubundan 100 ülkenin yer aldığı "normal riskli" grubuna alınmış durumda. Türkiye ve diğer ülkelerden ülkeye giriş yapanların en geç 48 saat içinde virüs testi yaptırması gerekiyor. Buna ek olarak Almanya’ya giriş sonrasında 10 günlük bir karantina süresi gerekecek.

TÜRKİYE KATEGORİ DEĞİŞTİRDİ

Daha önce “yüksek riskli” grubunda yer alan Türkiye, 100 ülkenin yer aldığı "normal riskli" kategorisine alındı. Türkiye ve diğer ülkelerden ülkeye giriş yapanların en geç 48 saat içinde Covid-19 testi yaptırması gerekiyor. Bunun yanı sıra Almanya’ya giriş sonrasında 10 günlük bir karantina süresi gerekiyor.

Almanya'da şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin ilk aşıları tamamlandı. Aşıların tedarikinde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle son günlerde eleştirilerin hedefinde olan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşılama kampanyasına ek olarak antikor ilaçlarının bu haftadan itibaren üniversite hastanelerine dağıtılacağını duyurdu. Kaynak: Amerika'nın Sesi

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.