Almanya'da pozitif çıkan yolcular risksiz ülkelerden gelenler

Frankfurt Havaalanı’nda yapılan testlerde pozitif çıkan hastaların yüzde 80’inin riskli ülkelerden değil, risksiz ilan edilen ülkelerden geldiği belirlendi.

03/08/2020 17:04
Almanya'da pozitif çıkan yolcular risksiz ülkelerden gelenler

Şu anda geçerli olan uygulamaya göre, Türkiye’nin de dahil olduğu riskli bölgelerden gelenlerin Almanya’daki havaalanlarında gönüllü olarak Corona testi yaptırması öngörülüyor. Geldikleri ülkede son 72 saat içinde Corona testi yaptıran ve test sonucu negatif çıkan yolcular, Almanya’da iki haftalık karantinadan muaf tutuluyor. Test yaptırmayanların ise iki hafta boyunca karantinada kalmaları gerekiyor. Hava yoluyla gelenler havaalanlarında kurulan merkezlerde test edilerken, Türkiye'den karayoluyla gelecekler son 48 saatte yapılan Corona negatif test ile karantinadan muaf kalabiliyorlar.

Öte yandan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, Türkiye gibi riskli bölgelerden dönenlerin Almanya'ya ve Avrupa Birliği’ne girmeden önce, geldikleri ülkede, Corona virüsü için test edilmelerini talep etti. Spahn, riskli bölgeler olarak tanımlanan 130 ülkelerden gelenlere Almanya’daki havaalanlarında gönüllü ve ücretsiz test uygulamasının yetersiz kalacağını, testin zorunlu olarak yapılmasına kadar, bulundukları ülkeden çıkışta test yaptırmaları koşulunun uygulanmasını istedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.