Almanlar, uçak bileti dahil bir günlük tatil için ne kadar ödüyor?
Alman turistler günlüğü 4 Bin Lira'dan uçak parası da dahil Türkiye’de lüks tatil yapıyor. Aynı otel Türk vatandaşlarına 14 Bin Lira'dan kapı açıyor.

Türkiye’deki hayat pahalılığını görmezden gelip, “Almanya bizi kıskanıyor” diyen siyasetçilere, turizm sektöründen tokat gibi yanıt geldi. Alman vatandaşlarına, Türkiye’nin turizm cennetlerindeki 5 yıldızlı otellerde 7 gece 8 gün ultra her şey dahil tatil yapmaları için kampanya başlatıldı. Almanya’nın en düşük maaşlı emeklisi kampanyaya katıldığında emekli aylığıyla 10 gün süper bir tatil yapabiliyor.
Üstelik uçak bileti, havaalanına transferi de fiyatın içinde ve hiçbir yol masrafı da yok. Bizim en düşük maaşlı emeklimiz ise 29 gün aç kalmayı göze alabilirse aylığının tamamıyla aynı otelde 1 gün tatil yapabiliyor. Sözcü'de yer alan habere göre; tatil kampanyaları Türkiye’deki üç harfli marketlerin benzeri olan Almanya’nın en ucuz marketlerinin broşürlerine kadar indi. Bu broşürlerde, Türkiye’nin turizm cennetleri bol seçeneklerle sergileniyor.
ALMAN’A VAR TÜRK’E YOK
Kampanyaya katılan bir Alman, içinde bulunduğumuz Haziran ayında günlüğü 4 Bin 474 Lira'ya Alanya’da denize sıfır tatil yapabiliyor. Bu fiyata Almanya’dan geliş-gidiş uçak bileti ile havaalanından otele transferler de dahil bulunuyor. 7 gün için 31 Bin 315 TL ödeyen bir Alman vatandaşı, bulunduğu şehirden havaalanına gittikten sonra cebinden ilave beş kuruş çıkmadan ultra lüks bir tatil yapabiliyor.
Türkiye’de yaşayanlar ise, bu kampanyalardan yararlanamıyor. Aynı otelde tatil yapmak isteyen Türk vatandaşlarına otelin günlük fiyatı 12 Bin 96 Lira olarak uygulanıyor. Uçak hesabıyla bu tutar yaklaşık 14 Bin Lirayı buluyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: