Almanlar rotayı Antalya’ya çevirdi... Rezervasyonların yüzde 45’i buraya

Yılda 70 milyon tatilin satıldığı Almanya'da milyonlarca tatilci kararını verdi ve rezervasyonunu yaptırdı. Amedeus Group üzerinden raporlanan rezervasyonlara göre, Almanlar rotasını bu yıl Antalya'ya çevirdi.

11/05/2023 12:44
Almanlar rotayı Antalya’ya çevirdi... Rezervasyonların yüzde 45’i buraya

Amedeus’un geçen hafta yayınladığı rapora göre yılın ilk dört ayında en yoğun rezervasyon alan 10 tatil destinasyonu kesinleşti. Mayorka’dan, Kos’a, Kanarya Adalarından, Hurghada’ya hepsi Akdeniz bölgesinde olan tatil beldelerinde en çok rezervasyon ise açık ara Antalya’ya geldi.

2023 yılı için Almanya’daki toplam paket tur rezervasyonlarının yüzde 45 i Antalya için yapılırken , kalan %55 ilk kapasite 9 Akdeniz destinasyonuna dağıldı. Bu arada Türkiye, paket tur fiyatları ortalama 650 Avro’dan 777 Avro’ya yükselmesine rağmen yedi Akdeniz destinasyonu içinde en ucuz durumda.

Recep Yavuz’un Almanya’da yılın ilk dört ayında yapılmış rezervasyonların destinasyonlara dağılımını incelediği yazısı şöyle:

Sezona 16 milyon turist hedefi ile çıkan Antalya’nın en önemli pazarlarından Almanya’da ilk dört ayda yapılan rezervasyonlar sezona dair detaylı bir resim  çekmemize yeterli veri sunuyor. Artık tahminlerden, öngörülerden ziyade satın alınan tatil paketleri, gerçekleşmiş olan rezervasyonlar üzerinden sezonu okuyabiliriz.

Yılda en az 70 milyon tatilin satıldığı Almanya’da yılbaşından bugüne milyonlarca tatilci kararını verdi ve rezervasyonunu yaptırdı. Bu rezervasyonların yaklaşık % 80 i Amedeus Group üzerinden raporlandı. Bu rapora göre Almanya rotasını bu yıl Antalya’ya çevirmiş durumda.

Amedeusun geçen hafta yayınladığı rapora göre yılın ilk dört ayında en yoğun rezervasyon alan 10 tatil destinasyonu kesinleşti. Mayorka’dan, Kos’a, Kanarya Adalarından, Hurghada’ya hepsi Akdeniz bölgesinde olan tatil beldelerinde en çok rezervasyon ise açık ara Antalya’ya geldi. 2023 yılı için Almanya’daki toplam paket tur rezervasyonlarının %45 i Antalya için yapılırken , kalan %55 lik kapasite 9 Akdeniz destinasyonuna dağıldı.

İlk dört ayda, Almanya’da neredeyse her iki rezervasyondan birisi Antalya’ya

Amedeus Group verileri üzerinden hazırladığım aşağıdaki tablonun 2019 yılına göre en büyük farkı ise aynı dönemde diğer 9 destinasyonun hepsinin hala 2019 yılı seviyesine gelememişken, Antalya’nın 2019 yılına göre 15 puan artışla % 45 lere ulaşması ve diğerleri ile farkı önemli ölçüde açması oldu.

İlk dört ayda, Almanya’da neredeyse her iki rezervasyondan birisi Antalya’ya yapıldı. İspanya’nın en önemli tatil merkezleri Mayorka, Fuerteventura ve Kanarya Adalarına yapılan rezervasyonların toplamı bile Antalya’nın yarısına denk geliyor.  

İlk dört ay rezervasyonlarına ülke bazında baktığımızda dağılım ; Türkiye % 39,77,İspanya %25,35,Mısır %13,66,Yunanistan %12,19,Tunus % 2 şeklinde gerçekleşti.

Yazının devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/antalya/almanlar-geri-dondu-42264328

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.