Almanlar bir yılda 1,68 milyar gün tatil yaptı

Alman Turizm Endüstrisi Federal Birliği (BTW ) Başkanı Dr. Michael Frenzel; Almanya'da tatil, seyahat ve gezi talebinin artarak devam ettiğine dikkat çekerek, “Bir çok Alman için tatil yapmak temel bir ihtiyaçtır. Onlar da bu ihtiyacı hayata da dönüştürüyorlar“ dedi.

07/11/2018 13:03
Almanlar bir yılda 1,68 milyar gün tatil yaptı

5 Kasım’da Berlin’de düzenlenen “Turizm Zirvesi“nde bir konuşma yapan Frenzel, 2018 yılının ilk yarısında tüm dünyada seyahat eden kişilerin sayısının yüzde altı oranında artış gösterdiği söyledi. Tourexpi'de yer alan haberde, Türkiye için önemi tartışmasız olan Alman pazarı hakkında çok önemli bilgiler veren Dr. Michael Frenzel, Almanya’nın destinasyon olarak ara vermeden dokuzuncu rekor yılına doğru gittiğini belirtti.

Dr. Frenzel’in Alman pazarı hakkında verdiği bilgiler şöyle:

* Almanya, destinasyon olarak ara vermeden dokuzuncu rekor yılına doğru gidiyor. Bunda Almanlar’ın kendi ülkelerinde tatil yapma isteğinin yoğun bir şekilde devam etmesinin payı büyük. Fakat yurtdışından gelen turistlerin sayısında da artış var. Ağustos 2018´e kadar 326 milyon geceleme oldu ve böylece yüzde dört oranında bir artış kaydedildi. Konaklama sektöründeki ciro, aynı zaman dilimi içinde yüzde 3.2 oranında arttı.

* Alman havalimanında kaydedilen yolcu sayısı da, 2018 yılında ilk dokuz aylık dönemde yüzde 2.7´lik bir büyüme göstererek, 185.1 milyon kişiyi buldu.

* Almanlar’ın 2017 yılında yaşadığı toplam 1.68 milyar tatil, gezi ve seyahat gününün 2018 yılında yüzde 2 oranında artış göstereceği bekleniyor.

Tüm dünyada tatil ve seyahat aktiviteleri artıyor

Konuşmasında, tüm dünyadaki tatil ve seyahat artışlarına dikkat çeken Dr. Michael Frenzel, sektörde faaliyet gösteren tüm yetkililerin dikkatli davranması gerektiğini belirtti. Dr. Frenzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ UNWTO 2030 yılı için yılda 1.8 milyar turist bekliyor.. Bu da şu anki küresel turist sayısında 500 milyon kişilik bir artış anlamına geliyor. Bu devasa artışın muhtemel olumsuz sonuçları da olacak.

Bu olumsuzluğu  hesaba katmazsak,  çok tercih edilen bazı destinasyonların yükün altında mahvolması riskine gireriz. Bununla birlikte de, iş modelimizin zeminini kaybetme tehlikesine göz yummuş oluruz.  Hep birlikte, tüm insanların zevk alarak tatil yapmaya devam etmesini sağlayacak çözümler aramaya çalışalım.“

Dr. Michael Frenzel’in konuşmasında vurguladığı ve son dönemde de sıkça gündeme gelen “Overtourism” yani aşırı turizm yükü konusu, Turizm Zirvesi’nde ayrı panellerde de tartışıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.