Alman turizmcileri TUROB’u ziyaret etti

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Otelciler Birliği (DEHOGA), Türkiye ve Almanya arasında süren ilişkiler çerçevesinde sektörel gelişmeleri değerlendirmek üzere TUROB ile bir araya geldi.

31/12/2019 23:40
Alman turizmcileri TUROB’u ziyaret etti

DEHOGA Başkanı Klaus Hübenthal'in de dahil olduğu Otel ve Restoran yatırım ve işletmecilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik Alman heyeti, Aura Tour'un rehberliğiyle, Point Hotel Taksim'de TUROB Başkanı Timur Bayındır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ülkemiz turizminin gelişimi hakkında  TUROB'un hazırladığı sunum ile başlayan toplantıda, özellikle Türkiye'deki otel sınıflandırma sistemi, yatırımlar için uygulanan devlet teşvikleri, kongre turizmi, otel inşaat izinleri, KDV ve çalışma hayatı üzerine görüşmeler yapıldı. Otel sınıflandırma kriterleri ve sınıflandırmaya yetkili otorite hakkında bilgi alan Alman otelciler, Avrupa’da tüm ülkelerde geçerli tek bir ortak otel sınıflandırma kriteri uygulanması amacına yönelik olarak Almanya'nın da üyesi olduğu, toplam 15 Avrupa ülkesinin katılımıyla devam eden “Hotel Stars Union” otel sınıflandırma sistemi ile ülkemizdeki sınıflandırma arasında karşılaştırmalarda bulundular.

Türkiye'de devletin geçmiş dönem turizm destekleri, devam eden teşvik ve projeleri görüşülürken, otel yatırımlarındaki kriterler, hizmet kalitesinin ölçümü, personel eğitimi, ücret politikaları gibi konular üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu. Son olarak, Berlin İdari Mahkemesince alınan konutların kısa süreli olarak kiraya verilmesinin yasaklanması kararı Alman Otelcilerce, hizmet standardı gözeterek, profesyonel otelcilik yapan sektör temsilcileri açısından olumlu bir karar olmasının yanı sıra, aynı zamanda kiralık ev bulmanın oldukça zor olduğu Berlin'de, yerel halk için de pozitif bir netice olarak yorumlanmıştır. Bu durum, hem yerel halk hem de sektör açısından adil ve riski azaltan bir karar olarak değerlendirilmektedir.

Toplantı sonunda ev sahipliğinden ötürü TUROB’a teşekkür eden DEHOGA Başkanı Klaus Hübenthal, TUROB’un oluşturacağı bir heyeti ülkelerinde ağırlanmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.