Alman turizm devi, Türkiye pazarında...

Alman turizm devi FTI çatısı altındaki Meeting Point International, Türk operatörlerden IQ Travel ile ortaklığa giderek Türkiye pazarına giriş yaptı. Meeting Point IQ Turkey olarak yoluna devam edecek şirket, özellikle kış turizmine ağırlık vererek 2015 yılı için 1.5 milyon turist hedeflediğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman turizm devi, Türkiye pazarında...

FTI CEO’su Dietmar Guntz, 2011’de Türkiye’ye 575 bin turist getirdiklerini belirterek, “16 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye 2012 yılında en güçlü ciro destinasyonumuz olacak” dedi.

Erken rezervasyon yüzde 10 arttı...

Türkiye’de daha hızlı büyümek için ortaklığa gittiklerini vurgulayan Guntz, şöyle konuştu: “Almanya’nın dördüncü büyük tur operatörüyüz. 20 yıldır faaliyet gösteren şirketimizin merkezi Münih’te bulunuyor. Türkiye kış turizmi için de en iyi noktalardan biri. Bu yıl Türkiye’de erken rezervasyonların yüzde 10 arttığını görüyoruz.”

Kriz sadece süreyi kısaltıyor..

Krizin insanların tatillerini tamamen iptal etmelerine sebep olmadığını, süre kısaltma ya da daha düşük bütçeye yönelttiğini ifade eden Guntz, “Bu nedenle 2015 için koyduğumuz 1.5 milyon turist hedefini doğru buluyoruz. Türkiye, 5.5 ay turizm yapılan ülke olmamalı. Kış turizminde tek bir yönde değil, golf, termal, sağlık, dini turlar, kültürel turlar gibi çok yönlü hizmet veriyoruz“ diye konuştu.

KKTC’yi de kataloğa aldık...

Mayıs ayından itibaren Kuzey Kıbrıs’a haftada 4 charter ile gireceklerini de bildiren Guntz, “KKTC’yi Almanya’da kataloga alan ilk ve tek tur operatörü biziz. ‘Yüzde 100 Türkiye’ sloganıyla bütün ülkeyi 12 ay boyunca dünyaya pazarlamayı amaçlıyoruz. Biz Türkiye’nin bütün Akdeniz çanağının en önemli turizm destinasyonu olacağına inanıyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.