Alman turizm devi FTI, 1 Euro'ya satıldı

ABD’li finansal yatırımcı Certares liderliğindeki bir konsorsiyum, FTI Group’un tüm hisselerini devralıyor.

16/04/2024 14:15
Alman turizm devi FTI, 1 Euro'ya satıldı

FVW’de yer alan habere göre, geçtiğimiz Pazartesi günü Certares liderliğindeki yatırımcılardan oluşan konsorsiyum ve FTI Group arasında anlaşma imzaladı. Konsorsiyumun 125 milyon Euro yatırım yapma karşılığında FTI Group’un  %100’ünün 1 Euro’ya satın aldığı açıklandı.

Markgraf: Anlaşma FTI'yi büyütüp karlı hale getirecek

FTI GROUP CEO'su Karl Markgraf satın almayla ilgili şunları söyledi: “Certares liderliğindeki konsorsiyum ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Certares, küresel seyahat ve turizm sektörünün önde gelen yatırımcılarından biri.

Certares'in desteği, sektördeki kapsamlı deneyimi ve Konsorsiyum tarafından sağlanan sermaye ile FTI, müşterilerimiz, ticari ortaklarımız ve çalışanlarımız da dahil olmak üzere tüm paydaşlara fayda sağlayan gelecekteki büyüme ve karlılık için benzersiz bir konuma sahip. Başarıyla dolu bir sonraki aşamaya başlamaya ve Alman ve Avrupa turizm sektörünün lider oyuncusu olarak konumumuzu daha da güçlendirmeye kararlıyız."

Çoğunluk hissesi Mısırlı Sawiris ailesine aitti

FTI Group'un çoğunluğu Mısırlı Sawiris ailesine ait. Tur operatörünün azınlık hissedarı olan Samih Sawiris, Nisan 2020'de hisselerin yüzde 75,1'ini devraldı. FTI'nin kurucusu Dietmar Gunz, 2020'nin sonunda FTI'dan ayrılmıştı. Samih Saviris şimdi hisselerini oğlu Naguib'e devretti. FTI Group'un bünyesinde toplam 11 bin kişi çalışıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.