Alman tur operatörleri Çanakkale'de buluştu

1.Uluslararası Troya Kültür Tur Operatörleri Çalıştayı kapsamında Almanya'nın önde gelen kültür tur operatörlerinin üst düzey yöneticileri, Çanakkale'ye geldi. Heyet, Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.  

11/05/2019 15:15
Alman tur operatörleri Çanakkale'de buluştu

Kardeş Şehirler Dünya Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, ÇATOD Başkan Yardımcısı Mehmet Satar, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu’nun da bulunduğu ziyarette Vali Orhan Tavlı, Strauch - Service Reisen Genel Müdürü Ms. Kristiane Heyne, Almanya Seyahat Acentaları Birliği Ulusal ve Avrupa İlişkileri Müdürü Alexandra Wolframm Drv, Osnabruck Sancar Reisen Sahibi Önder Sancarbarlaz, Berlin (Turizm İnovasyon ve sürdürülebilirlik merkezi) Yönetim kurulu üyesi, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Gunter Ihlau, Rafinesse Travel Sahibi-DRV Yurtdışı Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla, Hirschreisen Karlsruhe firması sahibi Mathias Hirsch, Thales Travel  sahibi Cahit Köşker’le bir süre görüşerek sohbet etti.

Çanakkale’nin sahip olduğu tarihi, doğal, kültürel turistik zenginlikleri ve turizm alanında yapılacak işbirliği çalışmalarının ele alındığı ziyarette, Unesco Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Troya Ören Yeri ve 2018 Troya Yılında tamamlanarak yerli ve yabancıların ziyaretine açılan Troya Müzesi görüşüldü.

Çanakkale kültür turizminde çok güçlü bir alternatif 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ÇATOD, TÜRSAB, ÇARO ve ÇATUD temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 1.Uluslararası Troya Kültür Tur Operatörleri Çalıştayı kapsamında alınan kararlar hakkında Vali Orhan Tavlı’ya heyet tarafından bilgi verildi.

Heyet tarafından Vali Orhan Tavlı’ya; özellikle bazı Avrupa ülkelerinin geçmiş dönemlerde tercih ettiği kültür turizm destinasyonlarında yaşanan aşırı yoğunluk ve kitle turizminin yapıldığı turizm bölgelerini son dönemde kültür turistinin tercih etmemesi nedeniyle; Çanakkale'nin çok güçlü bir alternatif olarak avantajları olduğu belirtildi.

Çanakkale'ye daha etkili tanıtım 

Çanakkale'nin turizm alanında etkili tanıtım yapılması, güçlü ve doğru iletişim ağlarının içinde yer almasının önemi üzerinde durulmasının gerektiği, Çanakkale'nin Alman pazarında güçlü bir kültür destinasyonu olması için bir stratejik plan hazırlanması gerektiği kararına bağlandığı bilgisi verildi.

Yapılan görüşmelerin ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali Orhan Tavlı, misafirlere Difenbahya yaprağı üzerine Mevlana temalı tablo hediye etti.

Alman misafirlere Çanakkale tanıtıldı 

Kardeş Şehirler Dünya Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner tarafından organize edilen çalıştay kapsamında Çalıştaya katılan Alman misafirler 1. gün Tarihi Gelibolu Yarımadası, 2. Gün Troya ören yeri, Troya müzesi ve Arkeoköy-Tevfikiye, 3. gün Alexandria Troas, Troya Kültür Rotası, Behramkale, Assos ören yeri ve Antik limanı ziyaret ettiler.

Çanakkale’nin etkileyici turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için turizm sektörünün paydaşlarıyla ortak çalışma yapılması kararının alınarak 2019 yılında bu konuda ilk adımların atılacağı müjdesi verdiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.