Alman seyahat pazarında beklenti yüksek... 2023, 2022’den daha iyi geçecek

Almanya seyahat pazarında pandemi sonrası başlayan toparlanmanın hız kesmesine rağmen, 2023’ün 2022’den daha iyi geçmesi bekleniyor.

05/12/2022 11:54
Alman seyahat pazarında beklenti yüksek... 2023, 2022’den daha iyi geçecek

Konu, Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) Fas’ın Agadir Taghazout'ta gerçekleştirilen yıllık konferansında da ele alındı. Konferansın açılışında konuşan DRV Başkanı Norbert Fiebig, 2023’ün Ukrayna savaşı ve yükselen enflasyona rağmen 2022’den daha iyi geçeceğini söyledi.

Fiebig, bu değerlendirmesini pazar araştırmacısı TDA'nın rakamlarına dayandırdı. TDA araştırmasında Almanların 2023'te seyahat etmek isteğinin yükseldiğini belirten Fiebig bunun da iyimser olmak için cesaret verdiğini belirtti.

Pandemi sonrası seyahat isteği tekrar canlandı

Konferansta konuşan RTK Genel Müdürü Thomas Bösl de, pandemi sonrası seyahat isteğinin tekrar canlandığına işaret ederek bu gelişmeyi yükselen enflasyonun gölgeleyeceğini söyledi.

Pazar araştırmacısı Christoph Zeh, TDA rakamlarının kış ve yaz rezervasyonlarının yeni turizm yılının korkulandan daha iyi geçebileceğini gösterdiğin söyledi.

Ukrayna savaşından sonra, tüketici iklimi tekrar istikrara kavuşuyor

GfK'daki Tüketici Panelleri ve Hizmetleri Direktörü de, "Ukrayna'daki savaşın ve yükselen enflasyonun neden olduğu gerilemeden sonra, tüketici iklimi tekrar istikrara kavuşuyor ve ekonomik ve gelir beklentileri ılımlı bir şekilde yükseliyor" dedi.

Ayda 18.000 hanenin araştırıldığı GfK hanehalkı paneline göre, Almanların yarısından fazlası seyahatteki fiyat artışlarının seyahat davranışlarını etkileyeceğinden endişe duyuyor. Bununla birlikte, tatilci Almanların yüzde 85'i 2023'te yurtdışına bir seyahat planladıklarını söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.