Alkollü iki turist oteli birbirine kattı...

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde kaldıkları otelde taşkınlık yapıp, tehdit ve hakarette bulundukları iki otel görevlisine saldırdıkları ileri sürülen alkollü 2 İngiliz turist, polis tarafından gözaltına alındı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alkollü iki turist oteli birbirine kattı...
Çıldır Mahallesi’ndeki 3 yıldızlı İlayda Otel’de kalan İngiliz turist R.C. (45) dün saat 21.00 sıralarında restorana indi. R.C., restoranda ülkesinde aynı fabrikada birlikte çalıştığı kadın arkadaşı L.S.L. (36) ile karşılaştı. İki arkadaş, aynı masaya oturup, birlikte yemek yedi.

Siparişleri getiren garson, R.C.’nin yediği soğuk sandviç ve hamburgerin, ’herşey dahil’ sistemine kapsamında olmadığını belirterek, hesabı getirdi. Ödemeyi kabul etmeyen R.C., yanına çağırdığı otelin baş aşçısı Abdülmenaf Karataş’ın (31) suratına su fırlatıp, iterek yere düşürdü. Yemeklerin kötü olduğunu iddia eden R.C.’ye arkadaşı L.S.L., yerdeki aşçı başına su dökmeye devam edip, bir yandan da masa ve sandalyeleri kırdı. İki İngiliz, daha sonra resepsiyona gidip, görevli Figen Yaman’a (23) hakaret etti, tartıştı.

Diğer otel çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen polis, kendilerine direnen R.C.’yi yüzüne biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. R.C. ve L.S.L., daha sonra kelepçelenerek, Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada bir süre sakinleşmeleri beklenen iki İngiliz, Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildi. R.C.’nin 1.48, L.S.L.’nin ise 1.45 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis, tercüman aracılığı ile 2 İngiliz’in ifadelerine başvurdu.
Bu sırada, mağdur olan baş aşçı Karataş ile resepsiyon görevlisi Yaman da, otelin güvenlik kamerası kayıtlarındaki olay anı görüntülerini yükledikleri CD’yi polise getirip, şikayetçi oldu.
Otel görevlileri, 2 turistin zararı karşılamayı kabul etmelerine rağmen şikayetlerinden vazgeçmedi.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (DHA)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.