O fuarda bu yıl alkol standı olacak mı?

Geçtiğimiz yıl, "Alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına yasak getirilmesi”yle gündeme gelen ANFAŞ Food Product Fuarı’nda bu yıl alkol standı olacak mı?

13/01/2019 21:19
O fuarda bu yıl alkol standı olacak mı?

ANFAŞ Hotel Equipment 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile ANFAŞ Food Product 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 16 Ocak’ta kapılarını açacak. Önceki yıllarda sorun olan alkol standının bu yıl olup olmayacağına açıklık getiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Geçmişte mevzuattan kaynaklanan bir sorun olmuştu. Ruhsatımız var. Özel alkol bölümü yaptık, alkolle ilgili sorunumuz yok” dedi.

45 Milyon Dolarlık ticaret hacmi

Antalya Expo Center’da 16-19 Ocak tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleşecek fuarlara paydaşlardan tam destek geldi. Fuarlar hakkında bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, toplamda 432 katılımcıyı, yurt içinde 81 ilden, yurt dışında 36 ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ile buluşturarak 45 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bıdı, “Geçtiğimiz yıl sektörün talebi doğrultusunda ilk defa eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz fuarlarımızı bu yıl da tek çatı altında gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 40 bin metrekarelik kapalı alanımızın tamamında açacağımız 30. Hotel Equipment ve 26. Food Product fuarları, bugün Türkiye’nin en büyük HORECA buluşması olma özelliği taşımaktadır. Fuarlarımız sayesinde konaklama, ağırlama, gıda ve içecek sektörünün tüm paydaşları, tek çatı altında buluşarak iş potansiyelini ikiye katlama fırsatı yakalayacak” diye konuştu.

432 firma 3 Bin 500 markayı tanıtacak

2018 yılında dolar kurlarındaki dalgalanmalara ve firmaların yaşamış olduğu finansal sıkıntılara rağmen, turizmde yaşanan rekor artışın fuarlara olan ilgiyi arttırdığına dikkat çeken Ali Bıdı, şunları söyledi:

“Bu yıl turizmde rekorlara ev sahipliği yaptığımız bir yıl oldu. 2019 turizminin temellerinin atılacağı fuarlarımıza katılımcı firmalardan yoğun bir ilgi gördük. Bu yıl iki fuarımızda toplam 432 firma, 3 bin 500’ün üzerinde markasını sergileyecek. Yurt içi katılımcılarımızın yanı sıra bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Cezayir, Çin, Danimarka, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Nijerya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün’den olmak üzere toplam 14 ülkeden katılımcıyı, ziyaretçilerimizle bir araya getireceğiz.

45 Milyon Dolarlık bir ticaret hacmi bekliyoruz

B2B görüşmelerinde toplam 45 milyon dolarlık bir ticaret hacmi bekliyoruz. Bu yıl Ticaret Bakanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (ABAİB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), hedef ülkelerin ticaret odaları ve ticaret müşavirlikleri ve ANFAŞ’ın yurt dışı acenteleri aracılığıyla 36 ülkeden binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ve alım heyetlerini katılımcılarımızla bir araya getiriyoruz.

Eş zamanlı organizasyon sayesinde iki fuarın ziyaretçi kitlesini tek çatı altında buluşturuyoruz. Katılımcılarımız, 81 ilden otel yatırımcıları, otel yöneticileri, satın alma müdürleri, spa merkezleri, iç mimarlar, müteahhitler, kamu yetkilileri, şef ve aşçılar, zincir market yetkilileri, kafe ve restoran sahipleri, gıda toptancıları, perakendeciler, öğretmen evleri, polis evleri, askeriye, resmi kurum ve sosyal tesis işletmeleriyle bir araya gelecek. Bu yıl yurt içi ve yurt dışından toplam 50 bin profesyonel ziyaretçiyi fuarımızda ağırlamayı hedefliyoruz.”

Alkol standı olacak mı?

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, önceki yıllarda sorun olan alkol standının bu yıl fuarda olup olmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Alkol standının da fuarda yer alabileceğini belirten Bıdı, “Ruhsatımız var. Özel alkol bölümü yaptık, alkolle ilgili sorunumuz yok. Geçmişte mevzuattan kaynaklanan bir sorun olmuştu. Biz bu yıl izni aldık. Tüm alkol firmalarını fuarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.