Alışılmış bir yemek deneyiminden fazlası…

Şehrin yükselen gastronomi merkezi İstanbul Karaköy’de benzersiz bir lezzet yolculuğuna çıkmaya hazırsanız, 100 yıllık tarihi bir binada hizmet veren Aşeka misafirlerini bekliyor…

02/06/2023 16:08
Alışılmış bir yemek deneyiminden fazlası…

Kapılarını açtığı günden beri kendine has aurasıyla konuklarına sürükleyici bir lezzet deneyimi yaşatan Aşeka’da deneyimli Şef Ömer Akosman’ın hünerli ellerinde şekillenen avangart menü, geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini modern yorumlarla günümüze taşıyor.

Şef Ömer Akosman’ın mevsimin en taze ürünleriyle modern ve klasik tatlara getirdiği alışılmışın dışında bakış açısı ve sadelikle sunduğu tabaklar Johnson&Wales’te öğrencilikten Michelin yıldızlı Blackbird Restaurant’ta uzanan mutfak yolculuğunun bir yansıması.

Dünyaca ünlü şefler Aşeka'da...

Beverly Hills’te dünyaca ünlü şef Thomas Keller’in restoranı Bouchon’da çalışırken bir yandan da Chicago Kendall College’da pastacılık eğitimi alan ve Blackbird’de gastronomi yolculuğunu başka bir boyuta taşıyan Akosman’ın Head Şef ve Yönetici ortak olduğu Aşeka’daki başarının ardında muhteşem bir ekip çalışmasının yarattığı uyum ise yadsınamaz.

Heyecan verici lezzet yolculuğu...

Yeni şeyler denemeye olan merakı onu Dallas'taki Lucia Ristorante'de deneysel İtalyan mutfağına kadar götüren ve şu anda Aşeka'da sous şef ve yönetici ortak olarak Deniz Erinç, dünyaca ünlü Le Meridien, Shangri-La ve Raffles otellerinde edindiği müşteri iletişimi deneyimiyle Aşeka’dan herkesin mutlu ayrılmasını sağlayan kurucu ve yönetici ortak Rinaldo Taki Levante ve yine hem işin başında hem de barın arkasında lezzetli kokteylleriyle konuklarını ağırlayan kurucu ve yönetici ortak Murat Yümni Tayfun bu heyecan verici lezzet yolculuğun en önemli mimarları…

Lezzetlerinin sırrı, özgün reçetelerinde saklı… 

Aşeka’nın damaklarda fark yaratan lezzetlerinin sırrı elbette Şef Ömer Akosman’ın özgün reçetelerinde saklı… Şef, ince nüanslar ekleyerek modern ve klasik tatları alışılmışın dışında bir bakış açısıyla harmanlıyor, lezzetli tariflere yeni bir dokunuş katıyor. Bu sihirli dokunuş, farklı dokuların ve heyecan verici yeniliğin büyüleyici birlikteliğinin ürünü…

Farklı ve zamanın ruhuna uygun incelikli tabakların ardında saklı özgün reçeteleri ile fark yaratan Aşeka, sergilenen sanat eserlerinden çalan müziğe kadar tüm duyuları harekete geçirmeyi ustalıkla başarıyor.

Yemek sanatı her zaman ön planda...

Her biri başlı başına bir hikâye anlatan Aşeka tabaklarında, yemek sanatı her zaman ön plana çıkıyor. Hayal gücü, vizyon ve yemek tutkusunun iç içe geçtiği katmanlarla zenginleşen menü, damaklarda tarifsiz izler bırakıyor.

Varabileceği en iyi noktaya ulaşmak için öğrenmeye ve büyümeye meraklı bir restoran olan Aşeka, yöresel ürünlerin yıldıza dönüştüğü heyecan verici yemekler yaratırken; bu tatların köklerine inmeyi seviyor ve her yemeğin bir karakteri olmasına özen gösteriyor. Hikayesi olan bu lezzetlerin her birinde hayata dair bir yansıma bulmak mümkün!

Tüm duyuları harekete geçiren benzersiz atmosferi ile geleneksel ürünlerin yenilikçi bir mutfak macerasına dönüştüğü Aşeka’da kesin olan bir şey var ki o da her ayrıntısıyla canlı ve hayat dolu olduğu!

İyi yemeğin birleştirici gücünden ilham alan restoran, yemek tutkunlarını bu güç etrafında toplanmaya ve günlük koşturmacalardan uzaklaşmaya davet ediyor… https://www.aseka.co

Menü Notları:

Menünün yıldızlarından Yedikule ve Hindiba Salatası’nda da bu belirleyici ve baskın nüans fark ediliyor. İçerisinde şerbette pişirilip kızartılan ay çekirdekleri ve frenk soğanı olan bu salata kuzukulağı kreması ile servis ediliyor. Fakat tabağın esas yıldızı, salatanın üzerine rendeledikleri Niğde Beyazı isimli peynir. Beyaz peynir tekniğiyle yapılıp kil mağaralarda olgunlaştırılan bu peynir ağzınızda eriyor ve tatlı ekşi sosla birleşince hindibanın acılığı çok güzel dengeleniyor.

Yazar: Nurcan Gündoğdu

Menü Değerlendirme: Celal Uysal


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.