Ali Öztürkmen: Hizmet kalitemizle fark yaratıyoruz

Sultanahmet bölgesinde bulunan Almina Hotel’in işletmeciliğini devralan Ali Öztürkmen, 32 yıllık mesleki bilgi ve tecrübesini yeni otelinin başarısı için ter döküyor.

25/03/2019 10:07
Ali Öztürkmen: Hizmet kalitemizle fark yaratıyoruz

Almina Hotel’in işletmecisi ve genel müdürü Ali Öztürkmen, 32 yıllık meslek hayatınında yeni bir dönemece girdi. 2014 yılında otelin işletme danışmanlığını yapmaya başlayan Öztürkmen, 4 yıl bu görevi yürüttü.

2018 yılı mayıs ayı itibariyle otelin işletmesini devralan Ali Öztürkmen, “32 yıllık mesleki birikimimi böylesine değerli bir marka altında değerlendirecek olmak, beni ekstra motive diyor” diye konuştu.

Sultanahmet bölgesinin bakanlık belgeli otellerinden biri olan Almina Hotel’in işletme anlayışı hakkında da bilgi veren Öztürkmen, “İşletmemizde %100 misafir memnuniyetine dayalı hizmet anlayışı temel amacımızdır” dedi.

Almina Hotel’in tek kişilik odadan, lüks aile odalarına kadar farklı konaklama imkanları ile konuklarının ihtiyaçlarını karşılayan bir işletme olduğunu ifade eden Ali Öztürkmen, otelin mutfağı ve manzarasıyla da iddialı olduğunu vurguladı.

“Güne sıcak soğuk çeşitler içeren görkemli bir açık büfe kahvaltı ile başlayabilir, ilerleyen saatlerde Marmara denizinin panoramik manzaralarına sahip olan teras cafe’de bir şeyler yiyip içebilirsiniz” diyen Öztürkmen, ücretsiz kablosuz internet ve ücretsiz otopark hizmeti de bulunan otelin tarihi Sultanahmet Yarımadası’nda bulunmanın lokasyon avantajlarını taşıdığını belirtti.

31 adet otel odası bulunan Almina Hotel’de çatı katında teras, bar ve oturma salonu bulunuyor.

İstanbul’un tarihi Sultanahmet bölgesinde bulunan Almina Hotel, misafirlerine Marmara denizinin panoramik manzaralarına sahip olan teras cafe’de doyasıya dinlenme fırsatı sunuyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.