Ali Bilir: TÜRSAB’ın 2050 yılı vizyonuna dair planlar yapacağız

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı Ali Bilir, İstanbul Güneşli’de acenteler ile bir araya geldi.

31/10/2022 20:46
Ali Bilir: TÜRSAB’ın 2050 yılı vizyonuna dair planlar yapacağız

Sektörün sorunlarına değinerek acentaların çözüm önerilerini dinleyen Bilir, “Bizim sorunlarımız sizlerle aynı. Yıllarca acentacılık mesleğinde faaliyet gösteren bir meslektaşınız olarak TÜRSAB’ın içerisinde biriken sorunlarımızın çözümü için çok mücadele verdim.

Mücadelelerim sonuçsuz kaldı. Artık bir karar vermem gerekiyordu. Vereceğimiz karar mesleğimizi geleceğe taşımak içindi. Ya susup oturup köşeme çekilecektim. Ya sine-i millet dediğimiz halka dönecektim gerçekleri anlatmak için. Ve bugün burada sizlere anlatmak için 25. Dönem TÜRSAB Başkan Adayı olarak karşınızdayım.”

TÜRSAB İLE AYNI YAŞTAYIM

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Güneşli’de acentalar ile bir araya gelen Ali Bilir,  acentaların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ali Bilir “Bugün hepimiz için çok anlamlı, çok güzel bir gün. Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü. Hepimizin, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları vesilesiyle cumhuriyetimiz kuruldu. Bizler de bunu ilelebet taşımaya çalışacağız.” dedi.

TÜRSAB’ta biriken sorunları göreve geldikten üç ay içerisinde çözüleceğine değinen Ali Bilir, “Bizim çok önemli çözüm bekleyen sorunlarımız var. Ben de bir acentacı olarak sizin şikayetçi olduğunuz aynı sorunları yaşıyorum. Ve sizlerle aynı şeyi istiyorum. Bu sorunlarımızın çözümü. Uçak bileti, vize sorunu, rehber sorunu bunlar hepimizin ortak sorunu. Bizim artık bu sorunları konuşmamamız gerekir. 2050 yılını ve dijitalleşmeyi konuşmamız gerekir. Ve biz bunları göreve geldikten 3 ay içerisinde çözüp, TÜRSAB’ın 2050 yılı vizyonuna dair planlar yapacağız.

Şimdi önümüzde 25. Dönem TÜRSAB Genel Kurulu seçimleri var.  Yaklaşık 20 senedir turizm sektörünün içerisindeyim. 15 yıldır ise TÜRSAB’ın her kademesinde görev yaptım.  Yıllarca TÜRSAB’ın içerisinden olan, meslekten gelen biri olarak, tüm sorunlarımızı ve çözüm yollarını bilen biri olarak, acentalarımızın karşısında adayım. 50. yaşında olan TÜRSAB ile aynı yaştayım.  Ben de 50 yıllık hayat tecrübemi TÜRSAB ile birleştirmek için buradayım” sözlerine yer verdi.

REHBERLERE DAHA ÇOK KAZANDIRACAĞIZ

Rehber sorununu rehber haritası çıkararak çözeceklerini belirten Bilir, “Biz rehberler birliğine gidip, bakanlıklarla görüşüp Türkiye rehber haritası çıkaracağız. Rehber nerden gelebilir bunun haritasını çıkartacağız. Birlikte çözeceğiz bu sorunu. 

Rehber neredeyse, nerede gerekliyse haritaya göre konumlanacak. Dolayısıyla ben buradan Sultanahmet’e gidiyorsam, yarım gün rehber lazımsa haritadan çıkarıp çağıracağım anlaşırsak yarım gün ödemesini yapacağım. Daha sonra başka bir turla yine anlaşabilecek rehber. Böylelikle daha çok kazanacak.” dedi.

TÜRSAB’DA YENİ DÖNEM

TÜRSAB’ın hala plastik plakalar ve evraklarla uğraştığını belirterek artık TÜRSAB’da yeni bir dönem diyeceğiz diye konuşan Ali Bilir, “Teknoloji çağındayız. Her şeyi artık dijital şekilde hallediyoruz. Ama TÜRSAB hala plastik plakalar ve evraklarla uğraşıyor.  Geçen gün bir yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 2023 araç plakalarının rengi ne olsun diye tartışılıyordu. Yahu bizim çözülmesi gereken sorunumuz bu mu? Başka sorunumuz yok mu?

Dijitalleşmeyi konuşalım. Ne zaman dijital sisteme geçiyoruz onu konuşalım. Konuşmamız gereken bunlar. Biz bunları da çözeceğiz. TÜRSAB dijitalleşecek. Acentalarımız evrak yükünden kurtulacak. plastik plakaları artık dijital sisteme taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

BİZ BARIŞ ELÇİLERİYİZ

Biz ülkemize sadece ekonomik girdi yapmıyoruz diye konuşan Ali Bilir, “Biz ülkemizin emrindeyiz. Biz acentacı olarak ülkemize sadece ekonomik girdi yapmıyoruz. Biz ülkeler arası kültürü yayıyoruz.  Barışı sağlıyoruz.  Biz barış elçiliği yapıyoruz.

Din, dil, ırk kültürler arası bir etkileşim sağlıyoruz. Dolayısıyla bizim mesleğimiz çok önemli ve biz mesleğimizin önemini biliyoruz. Bunu devletimize de söyleyeceğiz. Fuarlara katılmak için ülkemizin tanıtımını nasıl daha iyi yapabileceksek ilgili kurumlarla masaya oturup çözeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.