Alanya'ya sezonun ilk kruvaziyer gemisi geldi...

Antalya’nın Alanya ilçesine, sezonun ilk kruvaziyer gemisi geldi. Malta bandıralı, bin 148 turist ve 430 mürettebatın bulunduğu Thomson Spirit isimli gemi Alanya Limanı’na demir attı. Gemiden inen turist kafilesine Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri AŞ yetkilileri tarafından çiçek verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya'ya sezonun ilk kruvaziyer gemisi geldi...

Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri AŞ Müdürü Tahir Güler, kruvaziyer sezonunun erken başladığını belirterek, önceki yıllara göre Alanya’ya yaz döneminde daha fazla turistin geleceğini söyledi. Alanya’ya deniz yoluyla gelen Avrupalı turist sayısında artış yaşanacağına dikkati çeken Güler, geçen yıl Alanya’ya ilk kruvaziyer gemisinin nisan ayında geldiğini hatırlattı.

 

2010 yılının, Alanya’da kruvaziyer turizmi açısında olumlu geçeceğini dile getiren Güler, "Mart ayında toplam 10 gemi Alanya’ya gelecek. Bu gemilerle yaklaşık 8 bin 500 turistin gelmesini bekliyoruz. Ayrıca şimdiye kadar Alanya’ya deniz yoluyla ağırlıklı olarak İsrailli turistler geliyordu. Sadece mart ayında Avrupalı turist taşıyan 6 gemi gelecek. Bu sene deniz yoluyla gelen Avrupalı turist sayısının da artacağını düşünüyoruz" dedi.

 

Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi ise Alanya’da kruvaziyer turizmini canlandırmak amacıyla sezonu bir ay önce açtıklarını ve önceki yıllara göre bir ay sonra kapatmayı planladıklarını söyledi.

 

Kruvaziyer gemiciliğinde özellikle Alanya Limanı’na gelecek turist sayısında geçen seneye oranla artış beklediklerini ifade eden Simi şöyle konuştu.

 

"Mart ayında önceki yıllarda Alanya’ya gemi gelmemişti. Bu sene sezonu erken açtık. Sezonun ilk gemisinde bin 148 İngiliz turist Alanya’ya geldi. Artık kruvaziyer gemiciliğinde kış aylarında da limanlara ziyaretler yapılıyor. Bu sene Kasım ayında Alanya’ya gelecek gemiler olacak. Avrupa gemilerine yönelik de çalışmalarımız var. Bu yaz kruvaziyer gemiciliğiyle Alanya’ya daha çok Avrupalı turist gelecek.".

 

Turistlerin düzenlenen turlarla kent merkezi, Manavgat Şelalesi, Side, Perge, Aspendos’u gezeceği bildirildi. Geminin Alanya’dan sonra Mısır’a gideceği belirtildi. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.