Alanya'ya Aspendos inşa ediliyor...

Alanya Belediyesi tarafından inşaatına başlanan 3 bin kişi kapasiteli amfitiyatro, 2013 yılında hizmete girecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya'ya Aspendos inşa ediliyor...

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Dinek Mahallesi'nde mart ayında temeli atılan 3 bin kişi kapasiteli amfitiyatro inşaatını inceledi.

Belediye Meclisi üyeleri Ali Sinanoğlu, Hüseyin Girenes ve Tevfik Darı ile inşaatı gezen Başkan Sipahioğlu, çalışmaları yürüten FND İnşaat yöneticilerinden bilgi aldı.

Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, tiyatro inşaat çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını bildirdi. Tiyatronun çok amaçlı kullanılacağına değinen Sipahioğlu, "Tiyatro 2013 yılında hizmete girecek. Tiyatromuz, ulusal ve uluslararası konser, tiyatro, bale ve opera gösterilerine ev sahipliği yapacak. Amfitiyatronun idari binasında ise sanatçı odaları, dinlenme odaları, sergi salonu, kütüphane ve otopark yer alacak" dedi.

Side ve Aspendos'taki tarihi amfitiyatrolardaki etkinliklere, insan yoğunluğu ve ses tahribatı yüzünden sınırlama getirildiğini hatırlatan Hasan Sipahioğlu, inşaatı süren amfitiyatronun bölgenin kültürel ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Tiyatronun inşaatına yaklaşık 2 milyon lira harcadıklarını dile getiren Sipahioğlu, "Alanya'nın batı girişinde yapılan tiyatromuz Aspendos'un modern hali. İlçemize gelenleri artık bu güzel eserimizle karşılayacağız" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.