Alanya turizminin haziran raporu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mehmet Nedanlı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya turizminde geride bıraktığımız Haziran ayını değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Alanya turizminin haziran raporu

İSKANDİNAV PAZARI HERŞEY DAHİLE KAÇMAYA BAŞLADI

(TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mehmet Nedanlı geride bıraktığımız Haziran ayı ile içinde bulunduğumuz Temmuz ayı turizmini değerlendirdi. Nedanlı," Haziran Ayında Alanya'da otellerde çok büyük bir doluluk oranı yoktu. Geçen yıla oranla Haziran ayı bazında düşüş yaşandı. Yatak sayımız çoğaldı ve Alanya esnafının işinde yüzde 40'lık bir azalma oldu. Ben kendi işimde bile geçen yıla oranla yüzde 30'luk bir düşüş yaşadım. Alanya'da zoraki pazarlama şartlarından dolayı kaynaklanan bir sıkıntı var. Ucuz pazarlamadan kaynaklanan bir sorun bu.

Ekonomik kriz Avrupa'da yok belki ama bizim sektörde bu kriz var. Alanya'da 5 yıldızlı oteller şehir gibi müşteri otelden dışarıya çıkmıyor, otelin içinden bir çok ihtiyacını karşılıyor. Turistler sadece bir şey görmek ve gezmek için dışarıya çıkıyor" dedi. Nedanlı,"Alanya'da iskandinav pazarıda herşey dahile kaçmaya başladı. Çarşı esnafıda bundan etkilenecek etkilenmeye de devam edecek. Önümüzdeki yılda Alanya içinde ki apartlarda boşluklar olacak. 2-3 yıldızlı oteller zaten şuanda zorlanıyor. 4 yıldızlı otellerde zorlanıyor ve 5 yıldızlı otellerde herşey dahil sistemine gidiyor" dedi.

'İMAJIMIZ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENİYOR'

Nedanlı, içinde bulunduğumuz Temmuz ayı içinde turizm beklentilerini açıkladı. Nedanlı, "Geçen yıl ki temmuz ayını beklemiyoruz. Şuanda zorlanıyoruz. Doğru satışlarda yok. Haftalık satışlar var ve bu ay içinde otellerde boşluklar görünüyor. Bu sene zor bir yıl oluyor zor geçiyor. Maalesef Türkiye'de bir imaj problemi var. Olumlu imajımız olumsuza doğru gidiyor. Oteller yapılıyor ama 1000 odalı yapılıyor bu yüzden de boşluklar oluyor. Tabiki bunun farklı nedenleri de var. Personel problemi, hizmet kalitesi ve işi bilen deneyimli eleman eksikliği ile birleşince bu yıl gelen turist ertesi yıl tekrar gelmiyor" dedi. Nedanlı, " Alanya'da turizm girdabın içinde debeleniyor. Bu duruma devlet el atmadığı sürece daha da aşağıya çekilecek. 2023 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar projesinin ben gerçekleşeceğini düşünmüyorum" dedi. Nedanlı ayrıca havaalanında kapıdan giren herkesi turist gibi gördüğümüz ve şişirme turizm yaptığımız için insanlar yatırıma yönlendiriliyor bu yüzden bir çok sorun meydana geliyor" dedi.

'HAZİRAN AYINDA YÜZDE 80'İ YAKALADIK'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de Haziran ayı ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Sili, "Genel anlamda Haziran ayı Alanya için iyi geçti. Yüzde 80'lik bir oran yakaladığımızı düşünüyorum. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması da bizleri son derece mutlu etti. Ümit ediyorum içinde bulunduğumuz Temmuz ayıda aynı performansı yakalayarak Alanya halkı açısından iyi geçmesini temenni ediyorum" dedi. (Haberalanya)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.