Alanya’da 500 müşterili oteli su bastı...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başlayan yağmurun etkisini arttırması ile 10 otel ve 25 evi su bastı. Salonuna 3,5 metre su dolan 1 otelden ise 500 müşteri diğer otellere tahliye edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya’da 500 müşterili oteli su bastı...

Alanya'da yazdan kalma günler yerini gök gürültülü ve şiddetli yağışlara bıraktı. Gece boyunca süren sağanak yağış, gün içinde ve akşam saatlerinde aralıklarla etkisini gösterdi. KonaklıBeldesinde hizmet veren 10 otel ve 25 ev ise yağmur suyuyla doldu.

 

En fazla hasarın meydana geldiği Club Doğanay Otel'in düğün salonunda 3,5 metre, mutfak bölümünde ise 1,5 metre yüksekliğinde su birikti. Müşteriler, tedirgin olmamaları ve yiyecek ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanması için tur otobüsleri ile diğer otellere transfer edildi.

 

Bin 500 kişilik düğün salonunun su ile dolduğu Club Doğanay Otel ön büro müdürü Yücel Eroğlu, ''Salon, mutfak ve soğuk hava depoları su ve çamur baskınına uğradı. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bu gece otelde düğün olmaması ise büyük şans' dedi.

 

İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre bugün metrekareye 103 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, hava sıcaklığının ise gece 12 derece olması bekleniyor.

Öğleden sonra ise 6 saatte metre kareye 85 kg yağış düştüğünü belirten yetkililer, yağışlı havanın hafta sonunda da etkisini sürdüreceğini kaydetti. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.