Alaçatı Ot Festivali'ne geri sayım başladı

Gastronomi festivalleri arasında merakla beklenen ve her yıl daha yoğun bir katılımla gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali bu yıl 5-7 Nisan 2019 tarihlerinde 10. kez düzenleniyor.

20/03/2019 11:18
Alaçatı Ot Festivali'ne geri sayım başladı

Lüks ve konforu doğanın zarif sadeliğiyle buluşturan Biblos Beach Resort Alaçatı da, festivale özel gerçekleştireceği etkileyici iki farklı etkinlikle hazırlanıyor.

Ege otları ile “Cooking Class”

Biblos Beach Resort, Alaçatı, festival süresince farklı bir deneyim yaşamak isteyen davetlilerine özel iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 4-7 Nisan 2019 tarihlerinde profesyonel şeflerin özgün dokunuşlarıyla hazırlanan set menüleri lezzet tutkunlarıyla buluşturacak olan Biblos Beach Resort, Alaçatı, festivali kapsayan 5-7 Nisan tarihlerinde Executive şefin yönetiminde gerçekleşecek olan ve sınırlı sayıda davetlinin katılacağı Cooking Class Workshop etkinliğini düzenliyor.

Otelin seçkin restoranı Le Jour Restoran’da gerçekleşecek özgün workshopta, katılımcılar Ege otlarıyla özel tarifler hazırlayarak etkinlik sonrası tadım gerçekleştirecekler.

Ege Otlarıyla Gurme Lezzetler Biblos Beach Resort, Alaçatı Menüsünde

Biblos Beach Resort, Alaçatı’nın başarılı şeflerinin özgün dokunuşlarıyla hazırlanan festivale özel set menü sunumlarında Ege’ye özel otlarla hazırlanan gurme lezzetler, konuklarla paylaşılıyor. Alaçatı Ot Festivali’nin 1 ve 2. günlerinde tadımı gerçekleşecek menüde; Ekşili Gelincik Çorbası, Turp Otu Kavurması, Yanık Kokulu Koyun Yoğurdu, Sade Yağlı Kuru Biber Kavurmasının yanı sıra, Kuzukulağı ve Dalgan Otlu Tart, Kerevizli Ege Ezmesi, muhteşem tatlarıyla sizi ana yemeğe hazırlıyor.

Ana yemekte ise, Sızma Zeytinyağında Tilkişen Otlu Taze Fava ve Dülger Balığı yer alıyor. Otelin festivale özgü hazırladığı gurme menünün tatlı finalinde, Lavanta Kreması ve Kıtır Alaçatı Kurabiye parçacıklarının eşlik ettiği Fırınlanmış Enginar Sapı Tatlısı bulunuyor.

Keyifli festivalin 3. ve 4. günlerinde sunulacak festival menüsünde; Arapsaçı Çorbası, Cibes Otlu Mini Kalamar Silkmesi, Alaçatı Usulü Ilık Kabak Çiçeği Dolması, Datça Bademli Közlenmiş Biber Salatası, Isırgan Otlu & Nohutlu Ege Yahnisi, Adaçaylı Panna Cotta ve Karışık Dağ Meyveleri Salatası yer alıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.