Aktobe heyeti turizmi güçlendirmek için Türkiye’de

Visit Aktobe heyeti, İstanbul Sirkeci’de bulunan Levni Hotels’te, önde gelen, seyahat acenteleri, otelciler ve turizm sektörün önde gelen temsilcilerinin de katılımıyla, Türkiye’deki paydaşlarla turizm hareketliliğine karşılıklı değer yaratma üzerine pozitif görüşmeler gerçekleştirdi.

31/12/2022 15:19
Aktobe heyeti turizmi güçlendirmek için Türkiye’de

Türkiye’den daha fazla turisti ağırlamak için, Kazakistan’ın Aktobe şehrinden bir heyet Türkiye’ye geldi. Heyette Aktobe İş insanları yönetimi, ünlü tasarımcı Kazakistan geleneksel giysilerinin tasarımcısı Malika Düşenbaeva, Zuqaru Aktobe Senatoryumu yetkilisi Banu Tlegenova, Visit Aktobe Müdürü Zhanibek Altynbekuly, Aktobe turizm ve seyahat acentelerinin temsilcilerinden Adilhan Nogumanov, Erkebulan Aımuratlı, Nomad Lider ve Daniyar Serikbaev ve LBT Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İlimdar Rıza yer aldılar.

Aktobe şehrimizin güzelliklerine hip birlikte tanık olacağız

Sektör profesyonelleriyle yapılan buluşmada, açılış konuşmasını yapan Visit Aktobe Müdürü Zhanibek Altynbekuly, “Hoşgeldiniz! Bizim için çok değerli bu organizasyonda bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. Bugün Aktobe şehrimizin güzelliklerini, turistler için ilgi çekici özelliklerini, ulaşım imkanlarını, leziz Kazakistan mutfağını sizlerle paylaşacağız. Bu paylaşımları yapmak üzere Aktobe’den gelen heyetimiz sizlere çok keyifli bir sunum hazırladı.

Bizzat Turizm organizasyonlarımızı yöneten Visit Aktobe bünyesindeki Aktobe Senatoryumu yetkilisi Banu Tlegenova, Aktobe’yi tanıtan detaylı bir sunum paylaşacak. Aktobe’nin dünyaca meşhur sağlık turizmi ile ilgili sizleri bilgilendirecek. Ardından Kazakistan geleneksel giyimlerinin tasarımcısı Malika Düşenbaeva tarafından tasarlanan Kazak geleneksel milli giysi ve kıyafetlerini size tanıtacaklar” dedi.

Aktobe kültürler arası köprü kuran bir şehir

Visit Aktobe Müdürü Zhanibek Altynbekuly, “Türkiye ile karşılıklı olarak turizm hareketliliğimizi geliştirmek için İstanbul’a gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Avrupa ve Asya arasında köprü görevi gören, zengin tarihi ve güzellikleri ile Türkiye, turistler için son derece cazip bir ülke. Biz de kültürel olarak çok zengin bir şehiriz” dedi.

Daha fazla Türk turisti Aktobe'de ağırlamak istiyoruz

2023 yılında daha fazla Türk seyahat severleri Aktobe’de ağırlamak istediklerini belirten Visit Aktobe Müdürü Zhanibek Altynbekuly, “Kardeş Türk vatandaşları Kazakistan’a geldiklerinde Aktobe şehrimizi daha çok tercih ediyorlar. Kültür seyahatinin yanı sıra ağırlıklı olarak sağlık turizmi tatili için zaman ayırıyorlar. Aktobe şehri her yıl turizmde hizmet kalitemizin üst seviyelerde olması yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi haline gelmeye başladı. Bu güzel şehri kardeş Türk seyahatseverlerin de görmesinden mutluluk duyacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.